Doorgaan naar hoofdinhoud

Dagbehandeling

Wanneer u op de afdeling Dagbehandeling wordt opgenomen, betekent dit dat u voor een medische behandeling of onderzoek komt en in principe dezelfde dag weer naar huis gaat.

De medisch specialist stelt in overleg met u vast of uw medische behandeling in dagbehandeling plaatsvindt. Indien dit het geval is, meldt u zich bij de polikliniekassistente. Zij vertelt u wat er precies gaat gebeuren en geeft u enkele formulieren. Wij verzoeken u vriendelijk deze formulieren thuis goed door te lezen, waar nodig in te vullen en zo spoedig mogelijk in te leveren bij de polikliniekassistente of mee te nemen naar de afdeling Dagbehandeling op de dag van opname.

Op de dag van opname meldt u zich bij de afdeling Dagbehandeling. Er vindt een intakegesprek plaats waarbij wij vragen naar uw medicijnen, dieet, allergieën en uw contactpersoon. Als u op de opnamedag koorts heeft (hoger dan 38 graden) of wanneer u zich ziek voelt, kan het nodig zijn uw behandeling uit te stellen. Neemt u in dat gevel zo snel mogelijk contact op met de afdeling Dagbehandeling.

Om goed voorbereid naar het ziekenhuis te komen, leest u de informatie over dagbehandeling in de folder. Er is een folder voor dagbehandeling in Franciscus Gasthuis en een folder voor dagbehandeling in Franciscus Vlietland.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid