Astma, COPD & Allergie Centrum

In het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum kijken gespecialiseerde zorgverleners, longartsen en kinderartsen samen met de patiënt hoe we de ziekte onder controle kunnen krijgen en houden.
Astma COPD Allergie Centrum Franciscus

Astma, COPD & Allergie Centrum

Astma, COPD en allergie zijn chronische ziekten, dit betekent dat de ziekten blijvend zijn. In het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum kijken gespecialiseerde zorgverleners, longartsen en kinderartsen samen met de patiënt hoe we de ziekte onder controle kunnen krijgen en houden, zodat u de dagelijkse dingen kunt blijven doen. In ons expertisecentrum ligt de focus op snelle diagnostiek en samenwerking. In korte tijd ondergaat u meerdere onderzoeken en heeft u gesprekken met verschillende zorgverleners.

Behandelteam

E.E.A. Alders

Kinderarts E. Alders
Kinderarts

J. Berns

Verpleegkundig longconsulent J. Berns
Verpleegkundig longconsulent

dr. G.J. Braunstahl

Longarts G.J. Braunstahl
Longarts

S.D. Broerse

Broerse, C.D. longarts
Longarts

F. El-Ghani

Longarts El-Ghani
Longarts

G. Epping

Longarts, Somnoloog G. Epping
Longarts-somnoloog

dr. P.P.W. Hekking

Hekking, P.P.W. longarts
Longarts

E. van Helden

Anonymous specialist
Verpleegkundig longconsulent

M. Hoogendijk

Hoogendijk, M. Longconsulent
Verpleegkundig longconsulent

Dr. ir. J.H. Kappen

Kappen., J.H. longarts
Longarts

Dr. I.M de Kleer

Kleer de, I.M. kinderarts
Kinderarts-kinderlongarts

A.K.M. Korte

Korte A.K.M. Longarts
Longarts

W.L. Kraak

Kraak, WL.  .
Longarts

M. van Meggelen

Meggelen, M. verpleegkundig specialist
Verpleegkundig specialist Longgeneeskunde

L.M.A. Oswald

Oswald, L.M.A. longarts
Longarts

dr. G.A. Tramper

Tramper
Kinderarts & klinisch onderzoeker

Dr. Y. Türk

Turk, Y. longarts
Longarts

dr. J.C.C.M. in 't Veen

Veen
Longarts

J.T.C.M. Verhallen

Verhallen
Kinderarts
Bekijk meer zorgverleners

Voor en door patiënten

Het viel mij op dat mijn klachten thuis meevielen, maar op werk verergerden

Bob vertelt
Lees het verhaal
Bob en Hanna vertellen over beroepsgerelateerde longziekten

Kwaliteit en onderzoek

Het behandelteam van het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum maakt gebruik van de nieuwste inzichten en behandelmogelijkheden voor patiënten, van jong tot oud. Naast het geven van specialistische zorg naar de laatste richtlijnen en inzichten. De longartsen zijn betrokken bij (inter)nationaal onderzoek en de ontwikkeling van richtlijnen.

Breath studie - longziekten en kindergeneeskunde

EarlySense

Promovendus Yasemin Türk deelt ervaring als arts-onderzoeker

Onderzoek naar luchtweginfecties en astma-aanvallen

logos-klein.png

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik in contact met de longconsulenten?

De longconsulenten zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 - 9.30 uur en tussen 13.00 - 14.00 uur op telefoonnummer 010 - 461 6474.

Astma en zwanger? Gebruik je medicijnen!

Zwangere vrouwen met astma moeten hun medicijnen blijven gebruiken, het stoppen is zelfs een risico voor zowel moeder als het kind. Tijdens de zwangerschap zijn veel vrouwen bang dat het gebruik van medicijnen slecht is voor het kind. Ook bij artsen zijn hierover nog veel misverstanden. Daardoor krijgen zwangere vrouwen met astma soms het verkeerde advies. Ze stoppen of minderen met hun astmamedicijnen en lopen daardoor serieuze risico’s. Hun kindje kan te vroeg worden geboren of met een laag geboortegewicht ter wereld komen. Dit komt onder andere doordat de conditie van de zwangere achteruit gaat zodra ze haar astmamedicijnen niet meer neemt. Daarom moet de astma goed gecontroleerd zijn tijdens de zwangerschap. Frequente controles op de polikliniek zijn hiervoor van belang.

Mag ik mijn longmedicijnen gebruiken tijdens de zwangerschap of wens?

Astmamedicijnen kun je tijdens de zwangerschap veilig gebruiken. Voor meer informatie kijk je op de website van het Longfonds.

Wat is een expertisecentrum?

Het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum is een expertisecentrum waarvoor wij van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) een topklinische erkenning hebben gekregen. Dit houdt in dat wij specialistische zorg leveren aan alle leeftijden op het gebied van astma, COPD en respiratoire allergie. Dit zijn chronische ziekten, wat betekent dat de ziekten blijvend zijn. In het expertisecentrum kijken gespecialiseerde longartsen en kinderartsen samen met de patiënt hoe we de ziekte onder controle kunnen krijgen en houden, zodat de patiënt de dagelijkse dingen kan blijven doen.

Op basis van de onderzoeksresultaten en doelen die de patiënt zelf stelt, wordt samen met de patiënt een behandelplan gemaakt. Zo wordt er zorg op maat geboden voor jong en oud en kan de patiënt doelgericht aan de slag.

Het multidisciplinaire behandelteam van het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum maakt gebruik van de nieuwste inzichten en behandelmogelijkheden voor haar patiënten. Naast het geven van specialistische zorg naar de laatste richtlijnen en inzichten houdt het expertisecentrum in dat de (kinder)longartsen betrokken zijn bij (inter)nationaal onderzoek en de ontwikkeling van richtlijnen.

Wat is een opleidingsziekenhuis?

Franciscus Gasthuis & Vlietland is een opleidingsziekenhuis. Het ziekenhuis verzorgt opleidingen tot medisch specialist en diverse specialistische verpleegkundige opleidingen. Dit betekent dat u als patiënt, behalve met specialisten en verpleegkundigen, ook te maken kunt krijgen met andere medewerkers in opleiding zoals arts-assistenten, co-assistenten en verpleegkundigen in opleiding.

Franciscus Gasthuis

Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum

1e verdieping, balie 177
Afspraak maken
010 - 461 6800
Franciscus Vlietland

Polikliniek Longgeneeskunde

1e verdieping, route 1.09 (B-lift)
Afspraak maken
010 - 893 0000
Franciscus Berkel

Polikliniek Longgeneeskunde

Berkel en Rodenrijs
Afspraak maken
010 - 461 7700
Franciscus Maassluis

Polikliniek Longgeneeskunde

Maassluis
Afspraak maken
010 - 592 1822
Franciscus Willemsplein

Polikliniek Longgeneeskunde

Rotterdam
Afspraak maken
010 - 404 3410