Doorgaan naar hoofdinhoud

Voorafgaand aan uw opname

Voorafgaand aan uw opname heeft u een afspraak in het ziekenhuis en meldt u zich bij de Pre-operatieve screening. Tijdens deze afspraak die altijd op een eerdere datum valt dan uw opname zelf, wordt u gezien door 2 of 3 zorgverleners, namelijk de apothekersassistente, intakeverpleegkundige en de anesthesiemedewerker/anesthesioloog (alleen in het geval van een operatie of onderzoek op de OK).

Houdt u er rekening mee dat een bezoek aan de Pre-operatieve screening zo’n anderhalf uur in beslag neemt.

Apotheek

De apothekersassistent neemt het medicijngebruik met u door. Belangrijk is dat u bij bezoek aan het ziekenhuis altijd een actuele medicijnlijst bij u heeft. U haalt deze lijst op bij de apotheek waar u bent aangesloten.

Anesthesie

De anesthesioloog en anesthesiemedewerker houden zich bezig met pijnbestrijding, verdoving en intensieve zorg rondom operaties. Er wordt een vragenlijst over de gezondheid doorgenomen en er wordt besproken welke vorm van anesthesie voor u geschikt is. De anesthesiemedewerker onderzoekt of de lichamelijke conditie goed genoeg is om een operatie te ondergaan. Soms is bloedonderzoek nodig en wordt een ECG (hartfilm) gemaakt. Tot slot wordt besproken welke voorbereidingen u zelf nog moet treffen, bijvoorbeeld tijdelijk stoppen met bepaalde medicijnen.

Intakeverpleegkundige

De intakeverpleegkundige geeft informatie over de voorbereidingen op de opname en vertelt wat u op de dag van de operatie en de dagen erna kan verwachten. De zorgverleners van de Pre-operatieve screening onderhouden nauw contact met de verpleegafdelingen, zodat ook zij goed voorbereid zijn op uw komst. Ook de thuissituatie komt tijdens het gesprek aan de orde. Om het proces na de operatie te stroomlijnen, wordt al zoveel mogelijk vooraf gedaan, zoals de voorbereiding van de aanvraag voor thuiszorg.

Let op! Uw afspraak op de Pre-operatieve screening valt altijd op een eerdere datum dan uw opname zelf.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid