Doorgaan naar hoofdinhoud
Vaccinatiepoli

Vanaf 15 juni kunt u weer een afspraak maken op de Vaccinatiepoli. Lees meer informatie over hoe u veilig het ziekenhuis kunt bezoeken tijdens het coronavirus.

Een afspraak maken kan via telefoonnummer 010 - 461 7505 of u kunt digitaal een afspraak maken.

Wat gebeurt er op de Vaccinatiepoli?

Bij de Vaccinatiepoli kunt u een afspraak maken voor vaccinaties (inentingen) tegen reisgerelateerde infectieziekten. Naast vaccineren en inenten, krijgt u krijgt een persoonlijk reisadvies. Zo komt u gezond weer terug van uw korte of lange reis, uw vakantie of werk in het buitenland. Daarnaast kunt u op de Vaccinatiepoli terecht als u een vaccinatie nodig heeft vanwege een afweerstoornis. Dit kan ook voorkomen als u niet op reis gaat. Lees hier de missie en visie van de Vaccinatiepoli. 

U vindt de Vaccinatiepoli in Franciscus Gasthuis, in Rotterdam. Voor deze polikliniek kunt u online een afspraak maken. U heeft geen verwijzing nodig en u hoeft geen patiënt in het ziekenhuis te zijn. De prijzen voor een afspraak (consult) en vaccinatie vindt u in de prijslijst

Reisvaccinaties en advies worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit een aanvullende verzekering vergoed. Dit is echter niet altijd het geval. Informeer daarom vooraf bij uw eigen verzekering of u in aanmerking komt voor vergoeding of kijk op deze website voor een overzicht van de vergoedingen.

Aandoeningen en ziektebeelden

Infecties tijdens uw reis naar het buitenland kunt u vaak voorkomen. Volg het advies van de Vaccinatiepoli, neem de juiste voorzorgsmaatregelen, eventueel in combinatie met één of meer vaccinaties. Een goede voorlichting vóórdat u op reis gaat, is eigenlijk de beste behandeling. Ook is het aan te raden om een reisapotheek samen te stellen.

Bekende voorbeelden van infectieziekten die u in het buitenland (buiten West-Europa) kunt oplopen:

Keurmerk

De Vaccinatiepoli is een gele koorts vaccinatiecentrum (geregistreerd bij het Ministerie van VWS) en lid van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl). Hiermee zijn wij een Travel Health Clinic en kunt u rekenen op volledig en professioneel advies.

Voorlichting

Contact

Vaccinatiepoli
Franciscus Gasthuis, begane grond, tegenover balie 012
Afspraak maken digitaal
Telefonisch een afspraak maken: 010 - 461 7505, ook als u vragen heeft. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 16.30 uur.

De tijdelijke spreekuren (op afspraak) zijn op: 
dinsdag 9.00 - 16.00 uur
donderdag 16.30 - 20.30 uur

Maak, indien mogelijk, 6 weken voor u op reis gaat een afspraak op de Vaccinatiepoli. Dit omdat vaak meerdere vaccinaties nodig zijn, waar enige tijd tussen moet zitten.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid