Doorgaan naar hoofdinhoud
Vaccinatiepoli

Wat gebeurt er op de Vaccinatiepoli?

Bij de Vaccinatiepoli kunt u een afspraak maken voor vaccinaties (inentingen) tegen reisgerelateerde infectieziekten. Naast vaccineren en inenten, krijgt u krijgt een persoonlijk reisadvies. Zo komt u gezond weer terug van uw korte of lange reis, uw vakantie of werk in het buitenland. Daarnaast kunt u op de Vaccinatiepoli terecht als u een vaccinatie nodig heeft vanwege een afweerstoornis. Dit kan ook voorkomen als u niet op reis gaat.

U vindt de Vaccinatiepoli in Franciscus Gasthuis, in Rotterdam. Voor deze polikliniek kunt u online een afspraak maken. U heeft geen verwijzing nodig en u hoeft geen patiënt in het ziekenhuis te zijn. De prijzen voor een afspraak (consult) en vaccinatie vindt u in de prijslijst

Reisvaccinaties en advies worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit een aanvullende verzekering vergoed. Dit is echter niet altijd het geval. Informeer daarom vooraf bij uw eigen verzekering of u in aanmerking komt voor vergoeding of kijk op deze website voor een overzicht van de vergoedingen.

Aandoeningen en ziektebeelden

Infecties tijdens uw reis naar het buitenland kunt u vaak voorkomen. Volg het advies van de Vaccinatiepoli, neem de juiste voorzorgsmaatregelen, eventueel in combinatie met één of meer vaccinaties. Een goede voorlichting vóórdat u op reis gaat, is eigenlijk de beste behandeling. Ook is het aan te raden om een reisapotheek samen te stellen.

Bekende voorbeelden van infectieziekten die u in het buitenland (buiten West-Europa) kunt oplopen:

Meningokokken vaccinatie op eigen initiatief

Als u uw kind wilt laten vaccineren tegen de meningokokken ACWY dan kan dit bij de Vaccinatiepoli. U kunt hiervoor alleen telefonisch een afspraak maken (online is het voor dit vaccin niet mogelijk). Het vaccin is niet altijd beschikbaar, houdt u daarom rekening met een wat langere wachttijd. U betaalt de vaccin kosten en de afspraakkosten ter plaatse. Deze vaccinatie wordt niet altijd vergoed door de zorgverzekering.

Meningokokken vaccinatie in het Rijks Vaccinatieprogramma

Sinds 1 mei 2018 krijgen baby’s van 14 maanden het meningokokken ACWY vaccin via het consultatiebureau. In oktober 2018 start de inhaalcampagne van het Rijks Vaccinatieprogramma voor alle tieners die dit jaar tussen 1 mei en 31 december 14 jaar worden. In het voorjaar van 2019 zijn dat de tieners geboren in 2005. Daarnaast zullen in 2019 alle jongeren geboren in de periode vanaf 1 januari 2001 t/m 1 mei 2004 worden uitgenodigd. Het is nog niet precies bekend wanneer dat zal zijn. Vaccinaties van het Rijks Vaccinatieprogramma zijn gratis. Meer informatie hierover: www.deelditnietmetjevrienden.nl.

Keurmerk

De Vaccinatiepoli is een gele koorts vaccinatiecentrum (geregistreerd bij het Ministerie van VWS) en lid van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl). Hiermee zijn wij een Travel Health Clinic en kunt u rekenen op volledig en professioneel advies.

Voorlichting

Contact

Vaccinatiepoli
Franciscus Gasthuis, begane grond, tegenover balie 012
Afspraak maken digitaal
Afspraak maken telefonisch: 010 - 461 7505 (alle werkdagen)
Spreekuren op: 
maandag 16.30 - 20.30 uur
dinsdag 16.30 - 20.30 uur
donderdag 16.30 - 20.30 uur
vrijdag 9.30 - 16.00 uur

Maak, indien mogelijk, zes weken voor u op reis gaat een afspraak op de Vaccinatiepoli. Dit omdat vaak meerdere vaccinaties nodig zijn, waar enige tijd tussen moet zitten.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid