Doorgaan naar hoofdinhoud
Vaccinatiepoli

U kunt bij onze Vaccinatiepoli terecht voor onder andere reisgerelateerde inentingen (vaccinaties), inentingen op maat en persoonlijk advies. 

Online afspraak maken

Reizen

Gaat u voor korte of lange tijd naar het buitenland? Controleer dan altijd of u een vaccinatie nodig heeft. Zo komt u gezond weer terug van uw reis, vakantie of werk. Weet u niet of u vaccinaties nodig heeft? Neem dan contact op en krijg persoonlijk advies.

Overige vaccinaties 

U kunt ook bij de Vaccinatiepoli terecht wanneer u een afweerstoornis heeft.

Daarnaast bieden wij 'vaccinaties op maat'. Dit zijn vaccinaties die niet gratis worden aangeboden door het Rijksvaccinatieprogramma, maar waar u wel voor kunt kiezen. Voor senioren zijn er bijvoorbeeld verschillende vaccinaties beschikbaar. Denk hierbij aan een intenting tegen kinkhoest of gordelroos. Gordelroos komt voornamelijk voor bij senioren en is erg vervelend. Shingrix is een nieuw vaccin en voorkomt gordelroos in 9 van de 10 gevallen. De bescherming houdt lang aan. 

Bekijk hier meer informatie over vaccinaties op maat

Aandoeningen en ziektebeelden

Infecties tijdens uw reis naar het buitenland kunt u vaak voorkomen. Volg het advies op van de Vaccinatiepoli, neem de juiste voorzorgsmaatregelen, eventueel in combinatie met één of meer vaccinaties. Een goede voorlichting vóórdat u op reis gaat is eigenlijk de beste behandeling. Ook is het aan te raden om zelf een reisapotheek samen te stellen.

Bekende voorbeelden van infectieziekten die u in het buitenland (buiten West-Europa) kunt oplopen:

Afspraak maken en prijzen

De Vaccinatiepoli zit in Franciscus Gasthuis. U kunt telefonisch of online een afspraak maken en heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts. Ook hoeft u geen patiënt te zijn van ons ziekenhuis.

De prijzen voor een afspraak en de vaccinaties vindt u in deze prijslijst. Reisvaccinaties en advies worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit uw aanvullende zorgverzekering vergoed. Dit is niet altijd het geval. Informeer daarom vooraf bij uw verzekering of u in aanmerking komt voor vergoeding of kijk op deze website voor een overzicht van de vergoedingen.

Keurmerk

De Vaccinatiepoli is een gele koorts vaccinatiecentrum (geregistreerd bij het Ministerie van VWS) en lid van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl). Hiermee zijn wij een Travel Health Clinic en kunt u rekenen op volledig en professioneel advies. Lees hier ook de missie en visie van de Vaccinatiepoli. 

gele_koorts.png   lcr_logo.png

Voorlichting

Contact

Franciscus Gasthuis
Franciscus Gasthuis, begane grond, tegenover blok 12
Afspraak maken digitaal
Afspraak maken / vragen: 010 - 461 7505
Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 16.30 uur.

Maak, indien mogelijk, 6 weken voor u op reis gaat een afspraak op de Vaccinatiepoli. Dit omdat vaak meerdere vaccinaties nodig zijn, waar enige tijd tussen moet zitten.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid