Doorgaan naar hoofdinhoud
Trombosedienst

Wat is Franciscus Trombosedienst?

Franciscus Trombosedienst is onderdeel van de laboratoria van Franciscus Gasthuis & Vlietland. De Trombosedienst verzorgt de behandeling met bloedstollingsremmende medicijnen. Deze medicijnen worden ook wel bloedverdunners of orale antistolling genoemd.

De behandeling wordt voorgeschreven door een arts of huisarts en daarna volledig overgedragen aan de Trombosedienst. Voor het bloedprikken, nodig voor de controle van de bloedstollingswaarde, kunt u terecht op alle bloedprikpunten van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Aandoeningen en ziektebeelden

Waarom Trombosedienst?

Uw arts heeft u een antistollingsmiddel voorgeschreven: fenprocoumon (Marcoumar®) of acenocoumarol (SintromMitis®). Bij deze middelen is geen vaste dosering per dag mogelijk, omdat het effect en daarmee de benodigde dosis bij elke patiënt verschillend is. De trombosedienst bepaalt op basis van uw bloedwaarden welke dosering voor u juist is. Daarom is regelmatige controle van uw bloed noodzakelijk. Deze controle wordt verzorgd door de trombosedienst. Vandaar dat er trombosediensten zijn.

Minder of meer tabletten na controle

Na een controle door de trombosedienst kan de hoeveelheid tabletten die u dient in te nemen, veranderen. Dit komt doordat bij de controle is gebleken dat het antistollingseffect in uw bloed te groot of juist te klein is. Het betekent niet dat het beter of slechter met u gaat! De werking van antistollingsmiddelen kan in de loop van de tijd wat wisselen, soms door een aantoonbare oorzaak, soms natuurlijk.

Digitaal logboek

Als u onder behandeling bent van de Franciscus Trombosedienst, dan kunt u wijzigingen doorgeven of uw doseerschema bekijken via www.digitaallogboek.nl. Als u nog geen gebruikmaakt van www.digitaallogboek.nl, dan kunt u zich aanmelden via infotrombosedienst@franciscus.nl.

Belangrijke informatie

Bijzonderheden die u moet doorgeven aan de trombosedienst

Bijzonderheden die u moet doorgeven aan uw behandelend arts of bij een ziekenhuisopname

Voorlichting

Bekijk de folder Antistollingsmedicijnen
Bekijk de folder Trombose: zelfmanagement

Contact

Telefonisch spreekuur voor trombosedienstpatiënten
Op werkdagen van 10.15 uur tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur via telefoonnummer 010 – 893 9495.

Spoedgevallen:
Voor spoedgevallen zijn we van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.30 uur, via telefoonnummer 010 – 893 9495. Op overige tijden kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Overige Trombosediensten in Nederland:
Op de website van de FNT kunt u andere trombosediensten in Nederland en één adres in het buitenland (Torremolinos) vinden.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid