Trombosedienst

Bij trombose raakt een bloedvat verstopt door een bloedstolsel. Het stolsel kan groter worden (bloedprop) en uw bloedvat afsluiten. De trombosedienst controleert uw bloed en zorgt dat dit niet gebeurd.
Header Trombosedienst

Uw bezoek aan onze Trombosedienst

Bij trombose raakt een bloedvat verstopt door een bloedstolsel. Het stolsel kan groter worden (bloedprop) en uw bloedvat afsluiten. De trombosedienst controleert uw bloed en zorgt dat dit niet gebeurd. Hier gebruikt de Trombosedienst bloedstollingsremmende medicijnen voor. Deze medicijnen worden ook wel bloedverdunners of orale antistolling genoemd. De behandeling wordt voorgeschreven door een (huis)arts en daarna volledig overgedragen aan de Trombosedienst. Franciscus Trombosedienst is onderdeel van de laboratoria van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Uw arts heeft u een antistollingsmiddel voorgeschreven: fenprocoumon (Marcoumar®) of acenocoumarol (SintromMitis®). Bij deze middelen is geen vaste dosering per dag mogelijk, omdat het effect en daarmee de benodigde dosis bij elke patiënt verschillend is. De trombosedienst bepaalt op basis van uw bloedwaarden welke dosering voor u juist is. Daarom is regelmatige controle van uw bloed noodzakelijk. Deze controle wordt verzorgd door de trombosedienst.  Voor het bloedprikken kunt u terecht op alle bloedprikpunten van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Alle bloedprikpunten

Na een controle door de trombosedienst kan de hoeveelheid tabletten die u moet innemen veranderen. Dit komt doordat bij de controle is gebleken dat het antistollingseffect in uw bloed te groot of juist te klein is. Het betekent niet dat het beter of slechter met u gaat. De werking van antistollingsmiddelen kan in de loop van de tijd wat wisselen, soms door een aantoonbare oorzaak, soms natuurlijk.

Digitaal logboek voor onze patiënten

Als u onder behandeling bent bij ons, dan kunt u wijzigingen doorgeven of uw doseerschema bekijken via een digitaal logboek. Als u nog geen gebruikmaakt van een logboek, dan kunt u zich aanmelden via infotrombosedienst@franciscus.nl. Meer weten?

Behandelteam

Bekijk meer zorgverleners

Belangrijke informatie

Bent u onder behandeling bij de Franciscus Trombosedienst? Dan vinden wij het belangrijk om op de hoogte te blijven van uw gezondheid. Dit kan namelijk invloed hebben op de behandeling. Lees daarom dit document goed door! 

Als u een ingreep moet doen, dan is het belangrijk om de behandeld arts goed te informeren over uw medicatie. Denk bijvoorbeeld aan het trekken van een verstandskies of een kleine chirurgische ingreep. De behandelend (tand)arts kan dan op tijd contact opnemen met de Trombosedienst en maatregelen nemen om de ingreep veilig te laten verlopen. Lees dit document goed door! 

Franciscus Gasthuis

Trombosedienst: Spreekuur

Rotterdam
010 - 893 9495
Telefonisch spreekuur voor trombosepatiënten op maandag tot vrijdag van 10.15 - 12.00 uur of van 13.00 - 14.00 uur.

Trombosedienst: spoedgevallen

Rotterdam
010 - 893 9495
Bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.00 - 12.00 uur of van 12.30 - 16.30 uur. Spoed buiten deze tijden? Bel uw huisarts