Klinische fysiotherapie

Binnen de fysiotherapie vinden verschillende behandelingen plaats. De fysiotherapeut is dé expert als het gaat om klachten aan het bewegingsapparaat. Behandelingen zijn vooral gericht op het geven van informatie, het weer in beweging komen (van algehele lichaam of specifieke delen hiervan) en uiteindelijk op het versterken van het lichaam. 

Fysiotherapie tijdens opname

Wanneer u in Franciscus Gasthuis & Vlietland bent opgenomen, kan de behandelend arts ervoor kiezen om de fysiotherapeut in consult te vragen. Dit gebeurt bijvoorbeeld na een operatie aan de heup, knie of buik. Maar ook wanneer u bent opgenomen na een beroerte of omdat uw COPD klachten zijn toegenomen, komt de fysiotherapeut bij u langs. Fysiotherapie in het ziekenhuis is vooral gericht op het weer mobiel worden en het optimaliseren van de ademhaling.

Zorg voor alle patiënten

De afdeling Fysiotherapie levert zorg aan patiënten op nagenoeg alle afdelingen binnen het ziekenhuis. Dit gebeurt voor een deel op basis van geprotocolleerde fysiotherapie en deels op specifieke verwijzing door de medisch specialist.

De klinische zorg verandert voortdurend, door een steeds kortere opnameduur. Hierbij heeft de fysiotherapeut een intensieve, adviserende en instruerende rol.