Huidziekten bij kinderen

Bij kinderen kunnen al op jonge leeftijd huidziekten voorkomen. Deze kunnen later problemen geven wanneer er sprake is van een erfelijke factor. Daarom is het belangrijk om de huidaandoening vroeg te herkennen en te behandelen. Bij kinderen komen andere huidafwijkingen voor, denk bijvoorbeeld aan hemangiomen (aardbeivlekken). Een andere veel voorkomende aandoening is atopisch of constitutioneel eczeem. 

Kinderdermatologie houdt zich specifiek bezig met het onderzoek en de behandeling van huidaandoeningen bij kinderen. De behandeling wordt door ons aangepast op de leeftijd van het kind. Kinderen zijn namelijk niet alleen lichamelijk in ontwikkeling zijn, maar ook sociaal en emotioneel. Wij geven kinderen de juiste aandacht, benadering en behandeling afgestemd op hun leeftijd.  

Juiste voorlichting en uitleg is belangrijk, niet alleen aan kinderen, maar ook aan hun ouders of verzorgers. Het eczeemspreekuur en kinderallergie spreekuur kunnen hulp bieden.

Eczeemspreekuur

Wij hebben voor patiënten met eczeem een eczeemspreekuur. Hier kunnen ook ouders en verzorgers met kinderen die eczeem hebben terecht. Voor dit spreekuur is een verwijsbrief nodig van de huisarts.

Tijdens dit spreekuur krijgt u uitgebreide uitleg over eczeem, mogelijke oorzaken en de behandeling. U en uw kind krijgen begeleiding in het leren omgaan met eczeem en het gebruik van de voorgeschreven zalven.

Kinderallergie spreekuur

Wij hebben voor kinderen met een allergie een kinderallergie spreekuur. Dit heet het AAE spreekuur, Astma, Allergie en Eczeem. Het spreekuur vindt plaats in Franciscus Vlietland.

Tijdens dit spreekuur zijn meerdere deskundigen aanwezig om de oorzaak van de allergie te achterhalen. Na het gesprek is er vaak nog aanvullend onderzoek nodig, zoals een huidpriktest of een blaastest. Hierna krijgen u en uw kind persoonlijk advies.