Thuismeten bij IBD

Het doel van thuismeten is om het verloop van uw ziekte goed te kunnen volgen en de zorg hierop aan te passen. Voor thuismeten heeft u de Thuismeten app en de Calprotectine (ontstekingseiwitten in uw ontlasting) thuistest nodig. 

Bij de behandeling van IBD gebruikt u medicijnen om een opvlamming te voorkomen en de ziekte onder controle te houden. Hierbij is het belangrijk dat u een opvlamming snel herkent en dat we samen kijken of de behandeling aangepast moet worden. Door thuismeten kunt u samen met uw zorgverlener uw ziekte goed blijven controleren. Wij noemen dit ook wel monitoren. 

Wanneer nodig controle in het ziekenhuis

Samen met u kijken we of er andere onderzoeken nodig zijn en of het nodig is om de behandeling met medicijnen bij te stellen. Als het nodig is om u voor controle in het ziekenhuis te zien, dan hoort u dat van ons. Wanneer uw ziekte onder controle is, hoeft u minder naar het ziekenhuis te komen voor een afspraak met uw arts. Heeft u zelf behoefte aan een extra afspraak met uw arts, dan kunt u dat uiteraard aangeven.

Met de app houdt uw arts of verpleegkundige een virtuele vinger aan de pols. Waar u ook bent. U staat altijd in verbinding met uw zorgverleners. Dat is prettig als het goed gaat en geruststellend als het nodig is.

De Thuismeten app voor IBD-patiënten is ontwikkeld door de IBD- behandelteams van Franciscus Gasthuis & Vlietland en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De app zit nog in de testfase en wordt op een later moment beschikbaar gesteld voor meer patiënten. Wilt u meewerken aan de testfase?, neem dan contact op met de IBD verpleegkundige.