Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Alle gegevens over uw gezondheid verzamelen op één online plek? Dat kan met een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO).
Persoonlijke gezondheidsomgeving

Wat is een PGO?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving is een website of app waarin u uw gezondheidsgegevens vanuit verschillende bronnen op één online plek kunt verzamelen, beheren en delen met anderen. Bijzonder aan een PGO is dat u zich met verschillende zorgverleners kunt verbinden. U kunt hierdoor de gegevens die in de computer van uw huisarts, therapeut of het ziekenhuis staan ophalen en in uw eigen PGO zetten. Zo heeft u uw gezondheidsgegevens op één plek. Dat geeft overzicht.

Kies uw PGO

Er zijn verschillende PGO’s. Elke PGO werkt net even anders. U kunt zelf bepalen welke PGO bij u past. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

Vergelijk en kies wat bij u past. 

External video URL

Deze gegevens kunt u opvragen bij Franciscus

Heeft u een PGO en bent u patiënt bij Franciscus? Dan kunt u op dit moment via uw PGO deze gegevens ophalen: 

  • Basisgegevensset Zorg: deze basisgegevens hebben onze zorgverleners nodig om u zorg te kunnen geven. Het gaat bijvoorbeeld om uw naam en adresgegevens, geboortedatum, wie uw huisarts is en allergie-informatie. 
  • Radiologieverslagen.
  • Brieven die door het ziekenhuis naar u, uw huisarts of een andere zorgverlener zijn verzonden. 

Let op: PGO’s zijn op dit moment nog volop in ontwikkeling. Daardoor kan het gebeuren dat sommige medische gegevens onvolledig of onjuist worden weergegeven. Wij hebben hier helaas weinig of geen invloed op.

Verschil PGO en MijnFranciscus

Een PGO is niet hetzelfde als MijnFranciscus. MijnFranciscus is het patiëntenportaal van het ziekenhuis waarin u inzage heeft in uw medisch dossier. Via een PGO kunt u een deel van uw gegevens uit MijnFranciscus ophalen en verzamelen. In MijnFranciscus ziet u ook altijd meer en actuelere gegevens dan in uw PGO. 

U kunt aan uw PGO zelf informatie toevoegen, zoals uw gewicht of uw hartslag. In MijnFranciscus kunt u zelf geen informatie toevoegen maar alleen lezen wat er in uw dossier staat.

 

Extra informatie en hulp

Er is een aantal websites waar u betrouwbare informatie kunt vinden over een PGO. Dit zijn:

Voor algemene vragen over PGO’s in de zorg kunt u bellen naar het landelijke PGO-informatiepunt via 085-3034959. Het informatiepunt is op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur bereikbaar. 

Op de website PGO Informatiepunt – Helpdesk Digitale Zorg vindt u nog meer informatie en handige video's over hoe u aan de slag kunt met een PGO. U kunt ook terecht bij het Digipunt van Franciscus. 

Werkt uw PGO niet goed? Neem dan contact op met de leverancier van uw PGO.

Heeft u vragen over uw medische gegevens, bijvoorbeeld labuitslagen, dan kunt u bij uw zorgverlener terecht.

Digipunt Franciscus

Bij deze ziekenhuizen in de regio kunt u ook een PGO gebruiken:

Ikazia Ziekenhuis, Van Weel Bethesda Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum, IJsselland Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis.