Wijziging in de Raad van Bestuur Franciscus
Raad van Bestuur nieuws

Marjolein Tasche heeft kenbaar gemaakt dat zij vanaf 1 juli a.s. afstand wenst te nemen van haar rol als voorzitter van de Raad van Bestuur en uiterlijk maart 2024 Franciscus Gasthuis & Vlietland verlaat. “Ik heb deze rol jarenlang met heel veel plezier vervuld en nu is het tijd om het voorzittersstokje over te dragen. Met veel energie zet ik de komende periode de samenwerking met Niels en Peter-Willem voort”.

De Raad van Toezicht benoemt collega-bestuurder Niels Honig per 1 juli a.s. als voorzitter van de Raad van Bestuur. Marjolein blijft lid van de Raad van Bestuur totdat er een vervanger gevonden is.

Harro Knijff, voorzitter Raad van Toezicht: “Wij zijn Marjolein dankbaar voor haar inzet de afgelopen jaren en respecteren haar keuze om weer verder te kijken. Met het volste vertrouwen benoemen wij Niels tot voorzitter Raad van Bestuur. We zijn blij dat Marjolein voorlopig blijft. Op deze manier is de stabiliteit en de continuïteit binnen het Bestuur gewaarborgd. Dit vinden wij als Raad van Toezicht erg belangrijk, zeker in deze periode waarin Franciscus volop in beweging is.”

De Raad van Toezicht start binnenkort met de werving en selectie van een nieuw lid Raad van Bestuur.