Opbrengst dansvoorstelling voor oncologiepatiënten
Ballet- en dansstudio schiedam

Op zaterdag 30 november is de volledige opbrengst van bijna € 4.000,- de kaartverkoop van de dansvoorstelling van Ballet- en Dansstudio Schiedam en donaties van de kijklessen geschonken aan Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis. Dankzij dit mooie initiatief kunnen wij patiënten met kanker in Franciscus Gasthuis & Vlietland voorzien van beweegtasjes.

Bewegen is ontzettend belangrijk, ook wanneer je lijdt aan een ziekte als bijvoorbeeld kanker. De ziekte maar ook de behandeling, zoals chemotherapie, operatie en bestraling, kunnen ervoor zorgen dat je heel moe wordt of een verminderde conditie krijgt. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat veel rusten niet helpt. Bewegen heeft juist een positief effect op vermoeidheid en conditieverlies. Wanneer een patiënt start met de behandeling van de ziekte ontvangen zij in het ziekenhuis een ‘beweegtasje’. Dit tasje bevat een oefenprogramma, een stressbal en een elastische band (dynaband) om thuis oefeningen mee te doen en in beweging te blijven. Om alle patiënten van een beweegtasje te kunnen voorzien en daarmee bewegen te blijven stimuleren, is het ziekenhuis afhankelijk van donaties. Dankzij de dansschool kunnen wij weer 800 beweegtasjes uitdelen.

Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis

De Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis zamelt geld in voor de verbetering van de patiëntenzorg en het realiseren van een aangenamer verblijf voor patiënten en bezoekers. De verzamelde sponsorgelden worden gebruikt voor investeringen in het ziekenhuis die niet uit het reguliere (zorg)budget kunnen worden gefinancierd.