De eerste afspraak

Uw eerste afspraak vindt plaats op de polikliniek Gynaecologie. Tijdens deze eerste afspraak, ook wel een intakegesprek genoemd, krijgt u vragen over uw medische voorgeschiedenis. Wij vragen naar eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen, ziekten, operaties, medicijngebruik en de gezondheid van uw partner en familie. We meten de bloeddruk en er volgt meestal een echo intacte zwangerschap en bloedonderzoek. Het intakegesprek kost meer tijd dan de controles later in de zwangerschap.We nemen hierbij de tijd voor uw eventuele vragen.

Tijdens uw afspraak kan een co-assistent of leerling-verloskundige aanwezig zijn. Heeft u dit liever niet, laat het ons weten.

Vragenlijst

Om ons goed voor te kunnen bereiden op het intakegesprek vragen wij u om een vragenlijst in te vullen. U ontvangt een e-mail met daarin een link naar het patiëntenportaal MijnFranciscus. In deze vragenlijst staan vragen die tijdens het gesprek aan bod komen. Het is daarom belangrijk om de vragenlijst op tijd in te vullen.

U mag uiteraard ook vragen aan ons stellen. Het is handig om die vragen van tevoren op te schrijven. Zo vergeet u niets tijdens het gesprek.

Begeleiding tijdens uw zwangerschap

Terug naar de pagina over uw zwangerschap