Loopt uw behandeling door in 2024?
Dit betekent het voor uw zorgkosten

Bent u nu onder behandeling in ons ziekenhuis en loopt deze behandeling door in 2024? Dan kan dit vragen oproepen over de vergoeding van de zorgkosten. Bijvoorbeeld of de kosten van uw behandeling gelden voor het eigen risico van 2023 of 2024. Hieronder leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen over de vergoeding van uw zorgkosten

Mijn behandeltraject begint in het ene en eindigt in het andere jaar. Wat betekent dit voor mijn eigen risico?

De startdatum (meestal het eerste contact van de patiënt met het ziekenhuis) is bepalend voor het jaar waarin uw eigen risico wordt aangesproken.

Eigen risico bij langdurige behandeling
Wanneer u voor een langere periode onder behandeling bent, is het mogelijk dat er meer dan één zorgproduct in rekening wordt gebracht. Dit kan gevolgen hebben voor uw eigen risico per behandeljaar. Zo kan het voorkomen dat u in het eerste behandeljaar een bepaald bedrag aan eigen risico betaalt en het jaar daarop nog eens. Dit is van tevoren niet in te schatten.

Ik verander van zorgverzekeraar. Welke verzekeraar krijgt de rekening?

Het ziekenhuis stuurt de rekening voor ziekenhuiszorg naar de zorgverzekeraar waar u op de startdatum van de behandeling verzekerd was. Die startdatum (meestal het eerste contact van de patiënt met het ziekenhuis) is dus bepalend voor de zorgverzekeraar die de rekening ontvangt.

Staat uw vraag er niet tussen?

Heeft u een andere vraag over bijvoorbeeld uw rekening van een telefonische afspraak, video afspraak of afspraak via e-mail (zorg op afstand)? 
Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen op onze website.

Heeft u vragen over de vergoeding van uw behandeling of over uw polisvoorwaarden?
Dan kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u precies vertellen welke polisvoorwaarden u heeft en wat zij wel en niet vergoeden.