Schrama
Internist-nefroloog

Y.C. Schrama

De speciale interesse voor nierziekten is al vroeg begonnen tijdens mijn co-assistent schappen. Ik heb toen onderzoek gedaan naar kwaliteit van leven gedaan bij dialysepatiënten en gekeken welke factoren daarin belangrijk zijn. 

Als nefroloog (arts voor de nierziekten) ben ik nauw betrokken bij de patiënt gedurende een hele periode tussen de nierziekte-het nierfalen-dialyse en/of transplantatie. Naast de medische uitdaging vind ik juist ook het aspect van de mens achter de patiënt en de persoonlijk begeleiding in al deze fases en die kwaliteit van leven hierin een belangrijk onderdeel van het vak. Naast de medische zorg ben ik ook opleider bij de algemene Interne Geneeskunde. 

De goede samenwerking met de dialyseverpleegkundigen, teamleiding, diëtistes, maatschappelijk werkers en het secretariaat maakt mijn werk prettig en hierdoor ga ik ook met plezier naar mijn werk.

BIG-nummer
09039334201

Specialist sinds

1999

Opleiding

2000: Registratie aandachtsgebied Nefrologie.
1999-2000: Opleiding aandachtsgebied Nefrologie UMC Utrecht.
1999: Registratie als Internist (SRC)
1999: Promotie ter verkrijging van de graad van doctor aan de  Universiteit van Utrecht. Titel Proefschrift: Cyclosporine and the cardiovascular risk profile in renal transplant recipients.
Promotor: Prof. Dr. H.A.Koomans, co-promotor: Dr. R.J. Hené.
1992–1999: Opleiding Interne Geneeskunde UMC Utrecht).