West
MDL-arts

dr. R.L. West

In januari 2010 heb ik mijn opleiding tot maag-, darm- en leverarts (MDL-arts) afgerond en vanaf april 2010 ben ik werkzaam in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. 

 

Hieraan voorafgaand ben ik gepromoveerd op perianale afwijkingen voornamelijk bij de ziekte van Crohn. Mijn opleiding tot MDL-arts heb ik gevolgd in het Sint Franciscus Gasthuis en het Erasmus MC in Rotterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik onderzoek gedaan naar de behandeling van inflammatoire darmziekten, IBD.  

 

Ik richt mij vooral op de behandeling en begeleiding van patiënten met IBD, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Sinds 2016 zit ik in het landelijk bestuur van de commissie IBD van de Nederlandse vereniging van Maag- Darm- en Leverartsen (NVMDL). Binnen de regio Rijnmond werk ik samen met andere ziekenhuizen (BeterKeten) en de patiëntenvereniging (CCUVN) om de kwaliteit van IBD zorg te verbeteren in onze regio en in ons ziekenhuis. Verder verricht ik dubbele ballon endoscopieën, endoscopisch onderzoek van de dunne darm en behandel ik patiënten met bekkenbodemproblemen. Ik ben gecertificeerd voor het verrichten van onderzoeken voor het bevolkingsonderzoek darmkanker.

BIG-nummer
19050334901