Apotheek

De apotheek van het ziekenhuis heeft de verantwoordelijkheid over uw medicijnen vlak voor, tijdens en na uw opname in het ziekenhuis.
Apotheek in Franciscus

Uw bezoek aan onze Ziekenhuisapotheek in Franciscus

Als u in het ziekenhuis bent opgenomen, wordt u vaak met medicijnen behandeld. Zowel in Franciscus Gasthuis als in Franciscus Vlietland is een Ziekenhuisapotheek. Deze levert de medicijnen die u tijdens uw opname nodig heeft.

Franciscus Gasthuis heeft een eigen Poli-Apotheek. Als u wordt ontslagen uit het ziekenhuis, dan kunt u uw medicijnen om mee naar huis te nemen in deze apotheek ophalen. Ook na een bezoek bij de arts kunt u hier uw medicijnen krijgen. In Franciscus Vlietland biedt apotheek Poldervaart dezelfde diensten.

Behandelteam

P.L. Berbée

Anonymous specialist
Apotheker

drs. T. Dijkstra

Anonymous specialist
Ziekenhuisapotheker

Dr. A. Egberts

Anonymous specialist
Apotheker

C.J.C. Geerlings

Anonymous specialist
Ziekenhuisapotheker

H.G. Jansen

Anonymous specialist
Ziekenhuisapotheker

H.S. Lau

Anonymous specialist
Ziekenhuisapotheker

dr. V.C. Mulder

Mulder, V. Apotheker
Apotheker met aandachtsgebied

F.J. van den Oever

Anonymous specialist
Apotheker, Poli-Apotheek

J. Palsgraaf-Huisbrink

huisbrink_j_ziekenhuisapotheker
Ziekenhuisapotheker

drs. C.D. Schuurmans

Schuurmans, C. Ziekenhuis Apotheker
Ziekenhuisapotheker

L.L.G. Sebek

Anonymous specialist
Ziekenhuisapotheker

M.C.M. Walenbergh-van Veen

Anonymous specialist
Ziekenhuisapotheker

S.J. Zuilen

Zuilen_apotheek
Apotheker
Bekijk meer zorgverleners

Actueel overzicht medicijnen

Als u wordt opgenomen in het ziekenhuis, is het belangrijk dat u een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt meeneemt. Dit overzicht vraagt u op bij uw eigen apotheek. Geef dit actuele overzicht vóór uw geplande opname aan uw specialist. 

Medicijnen bij opname

De apotheek van het ziekenhuis heeft de verantwoordelijkheid over uw medicijnen vlak voor, tijdens en na uw opname in het ziekenhuis. Meer weten?

Thuisprikservice Poli-Apotheek

Het kan zijn dat de specialist een geneesmiddel voorschrijft dat via een injectie moet worden gegeven. De Poli-Apotheek heeft een prikservice. Verpleegkundigen dienen bij patiënten thuis de medicatie toe. De prikservice wordt aangeboden voor patiënten onder behandeling bij het Franciscus Oncologiecentrum, Nefrologie, Reumatologie, Dermatologie, Urologie of Maag-, Darm- en Leverziekten. Deze service wordt ook aan kinderen aangeboden, in samenwerking met de Kinderafdeling, bijvoorbeeld als het gaat om een injectie (Synagis®) tegen het RS-virus.

Informatieoverdracht aan uw apotheek

Nadat u de medicijnen heeft ontvangen, geeft de poliklinische apotheek de informatie over de geleverde medicijnen aan uw eigen apotheek door. Zo blijft uw eigen apotheek op de hoogte van de medicijnen die u gebruikt.

24 uur per dag geopend

Als u in de avond, nacht, weekend of tijdens feestdagen met spoed medicijnen en/of verbandmiddelen nodig heeft, dan kunt u terecht bij onze Dienstapotheek. De dienstapotheek is alleen geopend voor spoedgevallen. 

Dienstapotheek Franciscus Gasthuis

De ingang van de Dienstapotheek zit net naast de Centrale ingang van Franciscus Gasthuis, aan de buitenkant van het gebouw. De Dienstapotheek is dagelijks geopend van 17.30 uur en 08:00 uur. Dit geldt ook voor de weekenden en feestdagen.

Dienstapotheek Franciscus Vlietland

De ingang van de dienstapotheek van Apotheek Poldervaart zit net naast de Centrale ingang van Franciscus Vlietland, aan de buitenkant van het gebouw. De Dienstapotheek is dagelijks geopend van 17.30 uur en 08:00 uur. Dit geldt ook voor de weekenden en feestdagen.

Franciscus Gasthuis

Poli-Apotheek

Naast de hoofdingang
010 - 461 6950

Dienstapotheek

Ingang: naast de hoofdingang (buiten)
010 - 461 7878
U kunt hier terecht als u in de nacht, avond of het weekend met spoed medicijnen nodig heeft. 
Franciscus Vlietland

Ziekenhuisapotheek

Naast de hoofdingang
010 - 893 0315

Apotheek Poldervaart

Ingang: begane grond (blok A)
010 - 313 6930
Externe website: Apotheek Poldervaart
De apotheek is 24 uur per dag geopend.