Parkinson, behandeling

Er zijn in ons ziekenhuis speciale spreekuren voor mensen met Parkinson. Op dit spreekuur heeft u contact met de arts (neuroloog) en met verpleegkundigen.  

Uw arts kan u advies geven over het innemen van medicijnen. Medicijnen zorgen dat u minder last heeft van uw ziekte. Bijvoorbeeld dat u minder vermoeid bent en vaker kunt deelnemen aan activiteiten. 

Een belangrijk aspect is het leren omgaan met uw ziekte. Speciaal hiervoor opgeleide verpleegkundigen kunnen u hierbij helpen. Zij staan voor u klaar tijdens het spreekuur. Ze luisteren naar uw verhaal en denken mee over oplossingen. Zij zijn zich er zeer van bewust dat uw ziekte veel veranderingen veroorzaakt voor u en uw naasten. Indien u een partner heeft, raden wij u aan hem of haar mee te nemen naar het spreekuur. 

Afhankelijk van uw situatie krijgt u tips of wordt u doorverwezen naar de juiste hulpverlener of instantie. U kunt hierbij denken aan informatie over aanpassingen in uw huis of over het aanvragen van logopedie of fysiotherapie.