Multivitaminen na maagverkleining

De hoeveelheden die u na de operatie kunt eten zijn klein. Daarnaast verandert ook de opname van vitamines en mineralen. Hierdoor is de kans aanwezig dat u tekorten krijgt. Het is daarom belangrijk dat u levenslang een multivitaminen gebruikt die speciaal is ontwikkeld voor na de maagverkleining, ook als u denkt dat u genoeg vitaminen binnenkrijgt. Voorbeelden van geschikte multivitaminenpreparaten zijn onder andere:

  • Fit For Me - Elan
  • Flindall
  • Barinutrics
  • Vitamine op Recept

Vaak kunt u een proefpakket bestellen op de website om uit te proberen welke multivitaminen u het meest prettig vindt om te gebruiken. Als u de speciale multivitaminen voor na de maagverkleining niet kunt verdragen, dan adviseren wij contact op te nemen met het Obesitascentrum.

Wordt u misselijk van de multivitaminen? Probeer ze dan eens tijdens of na het eten, of voor het slapengaan in te nemen. Staat de smaak tegen? Dan kunt u de multivitaminen enkele uren voordat u hem inneemt uit de verpakking halen om hem te laten ‘luchten’. Ook kunt u hem innemen met koffie.

Naast de multivitaminen adviseren wij u om de eerste 6 maanden na de operatie dagelijks 1000 mg calcium te gebruiken, dit zijn vaak 2 tabletten van 500 mg. Calciumtabletten kunt u kopen bij de drogist. Een eigen merk is net zo goed als een duurder merk. Het is belangrijk dat er minimaal 2 uur tijd zit tussen de inname van de multivitaminen en het calciumtablet.

In deze folders staan de multivitaminen per maagverkleining uitgelegd.