Behandeling van een gescheurde achillespees

Is de pees volledig gescheurd? Dan bestaat de behandeling vrijwel altijd uit een operatie (operatieve behandeling). Wanneer de pees niet volledig gescheurd is, dan wordt soms gekozen voor een niet-operatieve methode (conservatieve behandeling). Bij beide behandelingen krijgt u onderbeengips.

Conservatieve behandeling

Met een conservatieve behandeling wordt de voet van uw aangedane onderbeen met een gipsspalk in ontspannen stand gehouden. Deze stand van uw voet zorgt dat de gescheurde peesuiteinden dichter tegen elkaar komen te liggen. Hierdoor kan de pees herstellen. Wekelijks wordt het gips gewisseld. Als uw voet en enkel weer in 90 graden ten opzichte van elkaar staan, krijgt u een achillotrain. Dit is een kous die 2 met gel gevulde kussentjes bevat. U kunt hier meer over lezen in de folder ‘Gebruik van achillotrain’.

Operatieve behandeling

Bij de operatieve behandeling worden uw peesuiteinden naar elkaar gebracht en met een speciale techniek gehecht. Dat hechten kan op verschillende manieren. Welke behandeling voor u gekozen wordt, hangt van verschillende factoren af, zoals:

  • Leeftijd;
  • gezondheid;
  • (sport)activiteit;
  • voorkeur van de behandelaar.

De chirurg bespreekt met u hoe hij denkt uw gescheurde achillespees het beste te kunnen behandelen.

Meer informatie vindt u in de folder, die u via deze pagina kunt downloaden.