CT-scan

U heeft een afspraak voor een CT-scan op de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde. Dit is onderzoek waarbij een röntgenapparaat een serie foto’s van een deel van uw lichaam maakt. Het te onderzoeken lichaamsdeel wordt plakje voor plakje weergegeven. Deze methode wordt vooral gebruikt bij onderzoek van botten, longen, hersenen, bloedvaten en buikorganen.

Zodra u hiervoor een afspraak heeft, ontvangt u een informatiebrief met specifieke informatie.

Meer informatie over straling

  • De kans dat de straling van de CT-scan schade veroorzaakt is heel klein. Iedereen wordt dagelijks blootgesteld aan straling. Straling is overal en in wisselende hoeveelheid aanwezig. Wanneer u bijvoorbeeld met het vliegtuig reist of op wintersport gaat, krijgt u met meer straling te maken dan bij het maken van deze scan.
  • Wij zijn voorzichtig en beperken de hoeveelheid straling zoveel mogelijk. Wij werken met de nieuwste technieken en gebruiken een lage dosis. 
  • Breng uw arts op de hoogte als u zwanger bent, of kunt zijn. In sommige gevallen is het beter om de CT-scan uit te stellen. U beslist samen met uw arts wat de beste keuze voor u is.