Botulinetoxine injecties, behandeling bij overmatig transpireren

Voordat een behandeling met botulinetoxine injecties wordt gestart, vindt eerst een oriënterend gesprek met de dermatoloog plaats. Daarna komt u een andere dag terug voor de daadwerkelijke behandeling. Stel dat u last heeft van overmatig transpireren onder uw oksels, dan wordt uw okselhuid allereerst ingesmeerd met jodium en bestrooid met zetmeel. Hierdoor kan de dermatoloog goed inschatten waar botulinetoxine moet worden geïnjecteerd, want hier kleurt het zetmeel zwart.

Vervolgens geeft de dermatoloog circa 12 kleine injecties met deze vloeistof in uw huid. Dit is een beetje gevoelig. De vloeistof botulinetoxine zorgt er simpel gezegd voor dat uw zweetklieren verlammen. Als u komt voor de behandeling van uw handen, dan krijgt u eerst een plaatselijke verdoving.

U merkt al na enkele dagen de eerste effecten. Helaas is de werking van tijdelijke duur en moet de behandeling na meerdere (6-12) maanden worden herhaald. Voor een deel van de patiënten geldt echter dat de klachtenvrije periode steeds langer duurt en dat ze soms helemaal niet meer hoeven worden behandeld.

Meer informatie vindt u in de folder, die u via deze pagina kunt downloaden.