Poliklinische fysiotherapie

Binnen de fysiotherapie vinden verschillende behandelingen plaats. De fysiotherapeut is dé expert als het gaat om klachten aan het bewegingsapparaat. Behandelingen zijn vooral gericht op het geven van informatie, het weer in beweging komen (van algehele lichaam of specifieke delen hiervan) en uiteindelijk op het versterken van het lichaam.

Poliklinische enkelvoudige behandelingen

Bij deze behandelingen is alleen de fysiotherapeut betrokken en gaat het vooral om acute, kortdurende klachten. Voor poliklinische fysiotherapie heeft u een aanvraag nodig van uw behandelend arts van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Poliklinische groepsbehandelingen

Op de polikliniek wordt ook een aantal groepsbehandelingen gegeven. Deze groepen bestaan uit mensen die allemaal eenzelfde aandoening als u hebben, of eenzelfde operatie hebben ondergaan. Zo heeft u contact met mensen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Dit zorgt vaak voor een sterke band, een luisterend oor en praktische tips.

In onze rijk uitgeruste polikliniek kunnen wij tijdens de behandelingen alle kanten op: zo kunnen behandelingen plaatsvinden in de fitnesszalen of de sportzaal. Ook voor poliklinische groepsbehandelingen heeft u een aanvraag nodig van uw behandelend arts van Franciscus Gasthuis & Vlietland.