Doorgaan naar hoofdinhoud

Toegang externe monitors en onderzoekers

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt de mogelijkheid aan externe monitors / onderzoekers om onder voorwaarden toegang te krijgen tot de systemen van het ziekenhuis. Hierbij werken wij volgens het Stappenplan toegang monitoren tot EPD zoals uitgewerkt door de DCRF in afstemming met de Autoriteit Persoonsgegevens. Hierbij gelden de volgende principes:

  • De monitor krijgt alleen toegang tot patiëntdata, waaronder het elektronisch patiëntendossier (EPD), van de patiënten die deelnemen aan de betreffende studie en daarbij toestemming hebben gegeven voor deze inzage.
  • De monitor heeft alleen een controlefunctie, derhalve heeft zij enkel recht op inzage in het EPD en geen schrijfrecht.

Indien men gebruik wil maken van deze faciliteiten, dient een lid van het lokale studieteam de monitor eerst aan te melden via Castor SMS. Dit kan in het betreffende studiedossier in Castor SMS, door middel van de knop ‘Voeg een nieuwe monitor toe’ (tabblad ‘Monitors’). Het Wetenschapsbureau neemt hierna contact op met de betreffende monitor om de zaken compleet te krijgen teneinde toegang te verlenen.

Bovenstaande is de standaard procedure geldend in Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hiervan kan alleen goed onderbouwd worden afgeweken.

Contact

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met het Wetenschapsbureau. Bel naar 010 - 461 7155 of mail naar wetenschapsbureau@franciscus.nl 

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid