Doorgaan naar hoofdinhoud

Verpleegkundig Symposium 2022

Hoe ziet de toekomstige zorgprofessional eruit? Met welke ontwikkelingen heeft het ziekenhuis te maken en wat is de rol van zorgtechnologie? Deze vragen werden besproken tijdens het symposium onder begeleiding van verschillende sprekers, waaronder Monique van Dijk hoogleraar Verplegingswetenschap van het Erasmus MC, Monique Kappert Directeur Zorg Franciscus en Suzanne Verheijden van Buro StrakZ. Ook werden er diverse prijzen uitgereikt voor de beste verpleegkundige onderzoeken van het afgelopen jaar.

 

Tentoonstelling onderzoekposters ‘Franciscus Poster Promenade’
Op beide ziekenhuislocaties, in Schiedam en Rotterdam, 6 juli t/m 5 augustus worden onderzoekposters van verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten tentoongesteld. Het gaat om onderzoeken uit de dagelijkse praktijk, van het afgelopen jaar.. De resultaten hiervan hebben in veel gevallen geleid tot mooie, bruikbare aanbevelingen en dat verdient de aandacht. De Franciscus Poster Promenade vindt u in de Centrale Hal van Franciscus Gasthuis. En in Franciscus Vlietland zijn de posters te bezichtigen op de 4e verdieping, in de gang naast het Nolet Auditorium.

Nieuwsgierig naar de posters? U kunt ze ook alvast onderstaand bekijken. 

Topklinisch opleidingsziekenhuis
Als topklinisch ziekenhuis vervult Franciscus een belangrijke rol in het doen van wetenschappelijk onderzoek. Dit betreft onderzoek door artsen, maar ook door verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Door onderzoek te doen streven we er naar om continue bij te dragen aan de verbetering van de patiëntenzorg.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid