Patiëntenpanel (wetenschappelijk) onderzoek

Meedenken over wetenschap in Franciscus Gasthuis & Vlietland? Meld u nu aan!

Als topklinisch ziekenhuis is 1 van onze pijlers het doen van (wetenschappelijk) onderzoek. Het opzetten van onderzoeken de uitvoer ervan zijn ingewikkeld en vragen kennis en kunde van meerdere partijen. Zo ook de ervaring van patiënten.

Patiënten en hun naasten weten het beste wat het daadwerkelijk betekent om met een ziekte om te gaan of om een bepaald onderzoek te ondergaan. Ook kunnen zij aangeven wat er eventueel mist in de huidige behandeling.

Werkzaamheden

Wij zoeken naar mensen die bij de ontwikkeling, uitvoer en beoordeling van wetenschappelijk onderzoek vanuit patiënt perspectief willen meedenken. U zult hierbij voor verschillende studies ingezet kunnen worden, uiteraard altijd in overleg.

Veel van de werkzaamheden kunnen vanuit huis plaatsvinden. Overleg met onderzoekers, artsen, verpleegkundigen en andere betrokkenen kan ook fysiek plaatsvinden, meestal in ons ziekenhuis. Als ervaringsdeskundige levert u een zeer waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van medische kennis.

Wat vragen wij?
  • U heeft ervaring met de zorg in ons/een ziekenhuis als patiënt, naaste of op een andere manier. Of u heeft ervaring met een specifieke aandoening.
  • U beheerst de Nederlandse taal goed. Het kunnen lezen van Engelse teksten is een pré.
  • U bent bereid training te volgen om wetenschappelijke onderzoek te kunnen beoordelen (hier zijn voor u geen kosten aan verbonden).
  • U bent bereid zich voor langere tijd aan ons te verbinden voor het meedenken over wetenschappelijk onderzoek.
Wat bieden wij?
  • Een unieke kans om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek binnen ons ziekenhuis.
  • Training op het gebied van het beoordelen van wetenschappelijke studies.
  • Reiskostenvergoeding.
Tot wanneer kan u reageren?

Wilt u meer weten of u direct aanmelden als geïnteresseerde? Dan kunt u terecht bij onze collega’s van het Wetenschapsbureau via wetenschapsbureau@franciscus.nl.