Doorgaan naar hoofdinhoud

Wetenschappelijk onderzoek Interne Geneeskunde

Er wordt onderzoek gedaan op het gebied van diabetes mellitus en complicaties zoals de diabetische voet, maar ook vindt onderzoek plaats op het gebied van obesitas, postprandiale lipemie en reumatoïde arthritis.

Er is een lang bestaande samenwerking met de afdelingen Cardiologie, Chirurgie, Plastische Chirurgie, Microbiologie en Klinische Chemie. Het onderzoek is klinisch gericht met een stevige basis in het Laboratorium waar gebruik wordt gemaakt van met name flowcytometry naast de gebruikelijke klinisch chemische bepalingen.

1. (Cost-) Effectiveness of lower extremity nerve decompression surgery in diabetic subjects: the DeCompression (DECO) trial

Dr. M. Castro Cabezas, internist
Tirzah Fakkel, arts-onderzoeker

  • Ongeveer de helft van de diabetespatiënten krijgt te maken met neuropathie klachten. Neuropathie wordt in sommige gevallen veroorzaakt door beknelde zenuwen. Met dit onderzoek willen men na gaan of de neuropathie klachten door middel van een operatie (beknelling opheffen) verbeteren en/of de operatie (kosten) effectiever is dan de niet chirurgische behandeling.

Studie website: www.umcutrecht.nl/decostudie

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid