CAT's Wetenschapsweek 

Hier kun  je de volledige Critically Appraised Topic (CAT) lezen, geschreven door verpleegkundigen van Franciscus. Een CAT begint met een klinische onzekerheid en is een systematische samenvatting van de resultaten van een aantal artikelen over een onderwerp uit de dagelijkse praktijk. Het doel van de CAT is om evidence uit de literatuur in de praktijk te integreren.

Franciscus wil een ziekenhuis zijn waar het uitvoeren van Evidence Based Practisce (EBP), net als het leveren van waardevolle zorg, bij de dagelijkse gang van zaken hoort. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van het verpleegkundig vak, de kwaliteit van de verpleegkundige zorg, werkplezier- en uitdaging en het behoud van ambitieuze topverpleegkundigen in Franciscus. 

Ben je werkzaam in het Franciscus Gasthuis en Vlietland en nieuwsgierig naar alle andere CAT’s? Of wil je een CAT aanmelden, een klinische onzekerheid zoeken of aanmelden? Neem dan eens een kijkje op de CAT databank. Heb je vragen over CAT’s of wil je op een andere manier met ons in contact komen? Mail dan naar zorgonderzoek@franciscus.nl.

Bekijk de volledige CAT's uit de Wetenschapsweek onderstaand:

1. Wat werkt beter op de pijnbeleving: paracetamol tabletten of paracetamol intraveneus?

2. Kauwen voor je darmen: een pakje kauwgom na de operatie?

3. Dagelijks wegen is de norm, vochtbalans bijhouden is achterhaald

4. Nuchter of een caloriebom (carbohydrates)?

5. Waar of niet waar? Medicinaal lachgas mag ter pijnstilling aan kinderen op de Spoedeisende Hulp gegeven worden

6. Vroege mobilisatie en familieparticipatie zijn belangrijke interventies om een delier bij patiënten op de Intensive Care te voorkomen.

7. Waar of niet waar? Cryotherapie kan ingezet worden als pijnbestrijding bij het aanprikken van een dialyseshunt

8. Het eten van een ijsje vermindert mondklachten bij chemotherapie

9. Het gebruik van paracetamol op de Spoedeisende Hulp