Doorgaan naar hoofdinhoud

Verminderde beschikbaarheid Kaakchirurgie

Afbeelding bij Verminderde beschikbaarheid Kaakchirurgie

Wij informeren u over het beëindigen van onze samenwerking met de maatschap Mond-, Kaak- en Aangezichts (MKA) chirurgen Noordrand Rotterdam B.V. per 1 januari 2019. Tandartsen en huisartsen in onze regio zijn hierover reeds per mail geinformeerd.

Aan dit besluit liggen organisatorische en geen medisch inhoudelijke redenen ten grondslag. Franciscus werkt toe naar het samengaan van alle medisch specialisten tot één Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) Franciscus. Gesprekken hierover met de huidige kaakchirurgen hebben helaas niet tot samenwerking geleid. Het ziekenhuis en het MSB onderzoeken nu de mogelijkheden om nieuwe kaakchirurgen aan te trekken om kaakchirurgische zorg te leveren.

Wij realiseren ons dat deze ontwikkeling discontinuïteit geeft in de zorgketen en stellen alles in het werk om zo spoedig mogelijk voldoende kaakchirurgen binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland beschikbaar te hebben.

Naar verwachting zal het aantal beschikbare plekken voor kaakchirurgiepatiënten in de eerste helft van 2019 echter beperkt zijn. Om deze reden kunnen momenteel geen nieuwe patiënten worden verwezen. De instuurmogelijkheden in ZorgDomein zijn tijdelijk uitgezet (uitgezonderd spoedzorg - t/m 31 december 2018). Patiënten met een lopende behandeling worden door ons geïnformeerd. Onze excuses voor het ongemak dat hiermee voor u en uw patiënten ontstaat. Wij informeren u over de stand van zaken via de website verwijzers en dit zorgbulletin.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Transmurale Samenwerking via 010 - 893 4730.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid