Doorgaan naar hoofdinhoud

Verlenging zomersluiting Franciscus Hoogvliet

Afbeelding bij Verlenging zomersluiting Franciscus Hoogvliet

Begin juni en half juli zijn verwijzers in de regio Hoogvliet geïnformeerd over de zomersluiting van Franciscus Hoogvliet, wegens beperkte capaciteit. De afgelopen periode heeft Franciscus Gasthuis & Vlietland benut om de continuïteit van de zorg op deze poliklinieklocatie nader te onderzoeken en zich te beraden over de toekomst. Daarbij overwegen wij een definitieve sluiting van deze locatie.

Er is een afname van het aantal patiënten afkomstig uit Hoogvliet, Spijkenisse en Albrandswaard te zien en een afname van het aantal beschikbare specialismen op deze poliklinieklocatie, waardoor er geen volledig zorgaanbod meer kan worden aangeboden.

De adviesorganen van het ziekenhuis zijn betrokken bij de besluitvorming over de toekomstplannen rondom Franciscus Hoogvliet. Dit overleg is nog niet afgerond. Lopende deze gesprekken, kiest Franciscus Gasthuis & Vlietland voor een verlenging van de zomersluiting tot nader order.

Alle patiënten die een afspraak hadden zijn persoonlijk geïnformeerd. In overleg met hen is hun afspraak verplaatst naar één van de andere locaties van het ziekenhuis. Zij hebben daar een afspraak gekregen bij hun eigen medisch specialist.

Suggesties van onze zorgpartners uit de regio zijn van harte welkom. Bij vragen kunt u contact opnemen met Suzanne Korthorst, manager Transmurale Samenwerking en poliklinieklocaties, via 010 – 893 4730.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid