Doorgaan naar hoofdinhoud

Vaatchirurgie – directe afspraak bij fysiotherapeut door digitale zorgverwijzer

Afbeelding bij Vaatchirurgie – directe afspraak bij fysiotherapeut door digitale zorgverwijzer

De vakgroep vaatchirurgie gaat werken met de digitale zorgverwijzer van Claudicationet.nl. Bij deze organisatie zijn opgeleide en gespecialiseerde fysiotherapeuten aangesloten die de behandeling van patiënten met claudicatio intermittens bij perifeer arterieel vaatlijden middels gesuperviseerde looptraining aanbieden. De papieren verwijzing komt daarmee te vervallen.

De digitale zorgverwijzer brengt voordelen met zich mee voor de patiënt:

  • de patiënt kan direct op de polikliniek, samen met de poli-assistente, een fysiotherapeut van voorkeur selecteren. De digitale verwijzing wordt direct naar de geselecteerde therapeut verzonden;
  • de patiënt wordt binnen drie dagen actief benaderd door de fysiotherapeut voor het maken van de eerste afspraak. Wij verwachten dat hierdoor de motivatie om te starten toeneemt en het aantal directe afvallers afneemt.

Gesuperviseerde looptraining is een beproefde niet invasieve therapie voor de behandeling van patiënten met etalage benen op basis van perifeer arterieel vaatlijden met een hoog succespercentage. Met de digitale zorgverwijzer maken we een volgende slag in de kans op succes van deze therapie.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid