Doorgaan naar hoofdinhoud

Update MKA-zorg in Franciscus Gasthuis & Vlietland

Afbeelding bij Update MKA-zorg in Franciscus Gasthuis & Vlietland

Graag houden wij u op de hoogte over de Mondziekten, Kaak- en Aangezichts (MKA) chirurgie van Franciscus Gasthuis & Vlietland nu de samenwerking met de maatschap ‘MKA-chirurgen Noordrand Rotterdam B.V.’ is beëindigd. I.v.m. het vertrek van Karen Kruijthof is de portefeuille MKA binnen de Raad van Bestuur overgegaan naar Mark Janssen.

Spoedeisende MKA-zorg

Teneinde de zorg te continueren neemt het Erasmus MC de spoedeisende MKA-zorg waar.
Dit gebeurt in de vorm van:

  • 24-uurs dienst voor telefonisch consult bij en overleg over (SEH-)spoedpatiënten van Franciscus Gasthuis & Vlietland;
  • 24-uurs spoedconsulten van patiënten van Franciscus Gasthuis & Vlietland op de locatie van Erasmus MC, na voorafgaand telefonische afstemming;
  • poliklinische spoedconsulten na doorverwijzing vanuit Franciscus Gasthuis & Vlietland, tijdens reguliere openingstijden, op locatie van Erasmus MC.

Deze afspraken, die vooralsnog gelden tot 1 april 2019, hebben betrekking op onze traumapatiënten die (ook) MKA-zorg nodig hebben en op patiënten met een lopende MKA-behandeling met een spoedeisende vraag. Verwijzingen naar de kaakchirurgen van het Erasmus MC verlopen via onze spoedeisende hulp of onze specialisten.

Electieve MKA-zorg

Er wordt gewerkt aan de terugkeer van de niet-spoedeisende MKA-zorg in Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hierover zijn gesprekken gaande. Vooralsnog is het helaas niet mogelijk om afspraken te maken voor de planbare MKA-zorg in Franciscus Gasthuis & Vlietland. De ZorgDomein producten MKA-zorg zijn ook tijdelijk uitgezet.

Zodra er meer duidelijkheid is over de electieve MKA-zorg in Franciscus Gasthuis & Vlietland, berichten wij u nader. Nieuwe patiënten worden voorlopig voor electieve zorg geadviseerd naar ons omliggende ziekenhuizen te gaan.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het management van de afdeling MKA chirurgie, Lonneke Kort (bedrijfskundig manager, l.kort2@franciscus.nl, 06-30094120) of Suzanne Rose (afdelingsmanager, s.rose@franciscus.nl, 010-8931851).

Wij verwachten u spoedig nader te kunnen informeren.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid