Doorgaan naar hoofdinhoud

STIM Franciscus Gasthuis & Vlietland

Afbeelding bij STIM Franciscus Gasthuis & Vlietland

STIM (Signalen & Transmurale Incident Meldingen) is een laagdrempelige manier om problemen, klachten en incidenten met betrekking tot (procedurele) zaken die niet goed verlopen binnen de ketenzorg bij Franciscus Gasthuis & Vlietland te melden. Uitgangspunt is de inbedding en afhandeling van ketenincidenten in een gestructureerd proces. Wij zijn blij met alle meldingen, omdat deze helpen om samen de zorg beter te maken. Uiteraard kunt u bij patiënt gerelateerde zaken direct zelf contact opnemen met de betrokken medisch specialist..

Wat gebeurt er met uw melding?

De afdeling Transmurale Samenwerking (TMS) verzorgt de coördinatie van de STIM. TMS beoordeelt de melding, bepaalt de wijze van afhandeling, koppelt een reactie en eventuele verbetermaatregelen terug aan de melder en zorgt voor monitoring op de voorgang van verbetermaatregelen. Klik hier voor een uitgebreide toelichting. Eens per kwartaal wordt een analyse gedaan op het aantal en soort meldingen. Een rapportage van de meldingen wordt jaarlijks besproken in de bestuurlijke overleggen met huisartsen en medische staf.

Hoe maakt u een melding?

Voor een STIM kunt u contact opnemen met de afdeling Transmurale Samenwerking, via email transmuraal@franciscus.nl, telefonisch via 010 – 893 4730 of via het online formulier op de website van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Meldingen kunnen betrekking hebben op ervaringen gedurende dag- én ANW-uren. Graag gebruik maken van uw ZorgMailadres om veilig gegevens te delen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid