Doorgaan naar hoofdinhoud

Stem op Directe Toegang Radiodiagnostiek voor NIAZ jaarprijs 2020

Afbeelding bij Stem op Directe Toegang Radiodiagnostiek voor NIAZ jaarprijs 2020

Het beste voorbeeld op het gebied van persoonsgerichte zorg komt in aanmerking voor de NIAZ jaarprijs. Ons ziekenhuis dingt mee naar deze prijs met een voorbeeld dat wij, in samenwerking met de huisartsenposten, hebben ontwikkeld: Directe Toegang Radiodiagnostiek (DTR). De hele maand januari kan op de website van het NIAZ worden gestemd. Bij voorbaat dank voor uw stem op DTR.

Over Directe Toegang Radiodiagnostiek

Door Directe Toegang Radiodiagnostiek (DTR) kunnen huisartsen op de huisartsenpost (HAP) bij verdenking van een botbreuk direct een foto aanvragen bij de radiologie. Alleen patiënten die werkelijk een botbreuk blijken te hebben worden doorverwezen naar de SEH. Dit zorgt ervoor dat de patiënt niet onnodig langer hoeft te wachten op de SEH.

DTR is voortgekomen uit een samenwerking van het ziekenhuis met de huisartsenposten. De projectgroep startte met een pilot op locatie Gasthuis en evalueerde die na 1 maand, 3 maanden en een jaar met positieve resultaten, waarna DTR ook op de locatie Vlietland is gestart. Er zijn nieuwe cijfers beschikbaar o.b.v. een jaar DTR:

  • Huisartsen van de HAP vragen per jaar 3705 foto’s aan via DTR
  • Gemiddeld 41% behoeft vervolgzorg op de SEH
  • DTR zorgt op jaarbasis voor een besparing van 363.000 euro aan zorgkosten

Op 12 maart bepaalt een jury van patiënten/cliënten de winnaar.

Bij voorbaat dank voor uw steun / stem!

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid