Doorgaan naar hoofdinhoud

Start concentratie mammachirurgie, neurochirurgie, urologie

Afbeelding bij Start concentratie mammachirurgie, neurochirurgie, urologie

Sinds maandag 23 oktober vindt de klinische zorg mammachirurgie, inclusief bijbehorende plastische chirurgie (directe borstreconstructies), plaats in Franciscus Vlietland. De klinische zorg voor de specialismen neurochirurgie en urologie is per deze datum geconcentreerd in Franciscus Gasthuis. De poliklinieken van deze vakken blijven op alle locaties beschikbaar. In geval van spoed of voor intercollegiaal overleg kunt u voor elk specialisme contact opnemen met de dienstdoende specialist. U hoeft geen rekening te houden met de locatie waar de klinische zorg geconcentreerd is.

De dienstdoende specialist die u aan de lijn krijgt overlegt met u welke zorg er op dat moment nodig is en op welke locatie uw patiënt terecht kan. U kunt de dienstdoende specialist via de telefooncentrale bereiken. De telefoonnummers van de dienstdoende specialisten vindt u ook in de Franciscus Artsenwijzer (tab Categorieën, lijst spoednummers).

Patiënten krijgen de instructie dat zij bij complicaties binnen 48 uur na ontslag direct contact opnemen met het ziekenhuis (met de locatie waar de opname heeft plaatsgevonden). De algemene richtlijn blijft dat patiënten bij spoed binnen kantooruren bellen met hun eigen huisarts en buiten kantooruren met de HAP.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid