Doorgaan naar hoofdinhoud

SAMEN is uit, inclusief wetenschapsbijlage!

Afbeelding bij SAMEN is uit, inclusief wetenschapsbijlage!

Het magazine SAMEN is weer uit. Ditmaal met een wetenschapsbijlage!

Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg die niet door ieder ziekenhuis geboden wordt. De STZ wordt ook wel de ‘eredivisie’ binnen de ziekenhuiszorg genoemd, met een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek. Hoe het is om als patiënt mee te werken aan een onderzoek, vertelt Marie-Louise Smissaert u (pagina 4-5). Zij neemt deel aan de Breathe Studie. Opleiding, bij- en nascholing en continue professionele ontwikkeling krijgt bij ons veel aandacht. Op pagina 12-13 leest u daar meer over.

Daarnaast zijn wij continu bezig om de zorg te verbeteren. Zo leest u in deze editie over de speciale zorg die wij sinds 2018 bieden aan kwetsbare ouderen die hun heup breken. Of lees over nieuwe ontwikkelingen zoals Early Sense (pagina 19) of de Mirabelprocedure (pagina 25).

Door middel van wetenschappelijk onderzoek draagt Franciscus Gasthuis & Vlietland als STZ-ziekenhuis bij aan de verbetering van patiëntenzorg. Wilt u nog meer weten over wetenschappelijke onderzoek in ons ziekenhuis? Bekijk dan ook de bijlage over wetenschap.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid