Doorgaan naar hoofdinhoud

Reviewsessie Zorgindeling: Spoedzorg

Afbeelding bij Reviewsessie Zorgindeling: Spoedzorg

Wij kijken terug op een waardevolle tweede reviewsessie van de Zorgindeling. Dit keer is er gesproken over de spoedzorg. Doel van de reviewsessie was het verzamelen van feedback om de scenario’s te completeren en daarmee ons keuzeproces te ondersteunen. De bijeenkomst kende een brede vertegenwoordiging vanuit huisartsen en HAP’s van beide regio’s en medisch specialisten en management. Gesproken is over de (on)mogelijkheden om bepaalde patiëntengroepen te sturen en de gevolgen hiervan voor de patiënt en de verwijzers.

Zo is bijvoorbeeld gesproken over de definitie van een traumapatiënt. En de mogelijkheid voor een huisarts om een inschatting te maken wanneer er bij een trauma direct een operatie nodig is. Duidelijk werd dat patiënten van de HAP / dagpraktijk met een trauma vaak niet direct geopereerd hoeven te worden. Er worden maar weinig patiënten met een trauma die direct geopereerd moeten worden door de huisarts verwezen. Een ander voorbeeld betreft de sporttrauma’s: huisartsen vinden het wenselijk dat sporttrauma’s (bijvoorbeeld het spalken van een gebroken enkel) op beide ziekenhuislocaties van Franciscus Gasthuis & Vlietland behandeld kunnen worden.

Deze inzichten zijn van groot belang bij te maken van keuzes over de organisatie van spoedzorg.

De volgende reviewsessie is op maandag 3 juli 2017. Het onderwerp is dan urologie en mammachirurgie. Locatie Franciscus Vlietland, 17.30 uur.

Heeft u interesse om hieraan deel te nemen? Stuur dan een e-mail naar transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid