Doorgaan naar hoofdinhoud

Proefpersonen gezocht voor zeewierstudie

Afbeelding bij Proefpersonen gezocht voor zeewierstudie

Met het zeewieronderzoek wordt onderzocht of het dagelijks eten van bepaalde soorten zeewier de bloedglucosespiegels van mensen met type 2 diabetes gunstig kan beïnvloeden. Het onderzoek is opgezet door het EMC en binnen Franciscus is internist Manuel Castro Cabezas verantwoordelijk. Voor dit onderzoek worden nog deelnemers gezocht met diabetes type 2 en overgewicht.

Inspanning voor deelnemers

Deelname aan het onderzoek duurt ongeveer zes weken, waarbij 7 bezoeken (locatie Franciscus Gasthuis) worden gepland. Tijdens het eerste en het laatste bezoek worden een aantal onderzoeken uitgevoerd. Deelnemers krijgen een glucosemonitor om thuis hun bloedglucosespiegels te meten. De meter wordt wekelijks in het ziekenhuis vervangen. Daarnaast wordt gevraagd om een aantal weken een voedingsdagboek bij te houden. De studiebezoeken worden zoveel mogelijk samen gepland met reguliere (controle)bezoeken. Deelnemers krijgen een reis- en parkeerkostenvergoeding.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over het onderzoek of om uw patiënten met diabetes type 2 en overgewicht aan te melden, kunt u contact opnemen met onze research verpleegkundigen Benvinda Ferreira en Aleida Aangeenbrug via researchinterne@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid