Doorgaan naar hoofdinhoud

Pilot directe toegang radiodiagnostiek (DTR) tijdens avond- en weekenduren ook op locatie Vlietland

Afbeelding bij Pilot directe toegang radiodiagnostiek (DTR) tijdens avond- en weekenduren ook op locatie Vlietland

Met ingang van 19 november 2018 wordt het mogelijk foto’s aan te vragen van eenvoudige traumata / bovenste- en onderste extremiteiten door de dienstdoende huisarts op de HAP NWN bij de afdeling Radiologie van Franciscus Vlietland. Denk hierbij aan handen, voeten, schouders, enkels en polsen. Niet onder de afspraak vallen foto’s van long, buik, echo’s en heupen. De aanvraag zal over het algemeen gericht zijn op het uitsluiten van fracturen. Wij verwachten de patiënten met deze service tegemoet te komen, doordat lange wachttijden op de SEH en een hogere eigen bijdrage worden voorkomen.

De aanvraag is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 22.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 22.00 uur. De dienstdoende huisartsen worden nader geïnformeerd via het management van de HAP.

De pilot is voorbereid met nauwe betrokkenheid van onder andere de HAP NWN, de afdeling Radiologie, de SEH en Transmurale Samenwerking. Sinds 1 maart 2018 is DTR al mogelijk op de Huisartsenpost Gasthuis. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Melissa Lockhorst, senior adviseur transmurale samenwerking, via transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid