Doorgaan naar hoofdinhoud

Overgang nieuw Laboratorium Informatie Systeem - wijzigingen voor aanvragers

Afbeelding bij Overgang nieuw Laboratorium Informatie Systeem - wijzigingen voor aanvragers

Op zaterdag 27 oktober 2018 gaan onze twee klinische chemische laboratoria, het laboratorium van de ziekenhuisapotheek en de serologie van de medische microbiologie over van twee Laboratoriuminformatiesystemen (LISsen) naar één nieuw gezamenlijk LIS genaamd Labtrain.

Voor de laboratoria een afsluiting van een jaar hard werken aan het inrichten van het nieuwe LIS en het harmoniseren van processen. Natuurlijk betekent dit ook de start van het inventariseren wat wel goed gaat en wat nog niet goed gaat, het wennen aan het nieuwe LIS en het wennen aan nieuwe werkprocessen.

Voor aanvragers betekent dit dat de doorlooptijd van aanvragen in de periode na 27 oktober tijdelijk iets langer is dan u gewend bent (met name in de eerste week). Voor patiënten kan de wachttijd bij onze bloedafnamepunten tijdelijk iets langer zijn. We informeren hen hierover via posters in de wachtkamers

Wijzigingen voor aanvragers. Wat merkt u van het nieuwe LIS?

De overgang naar een gezamenlijk LIS brengt verschillende veranderingen in rapportages, werkwijzen en referentiewaarden met zich mee. Klik hier voor een overzicht van alle veranderingen waar u als aanvrager iets van merkt.

Bereikbaarheid dag-dienstdoende laboratoriumspecialist klinische chemie

Graag maken wij van de gelegenheid gebruik om ons nieuwe telefoonnummer nogmaals onder de aandacht te brengen. De dienstdoende laboratoriumspecialist klinische chemie is bereikbaar via 010 – 893 2888. Dit telefoonnummer kan worden gebruikt voor alle vakinhoudelijke vragen over uitslagen of voor overleg welke bepalingen aangevraagd kunnen worden. Het telefoonnummer is voor zowel huisartsen, verloskundigen als medisch specialisten en specialisten ouderengeneeskunde in beide regio’s van Franciscus Gasthuis & Vlietland direct bereikbaar.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid