Doorgaan naar hoofdinhoud

Nieuwbouw polikliniek Franciscus Maassluis

Afbeelding bij Nieuwbouw polikliniek Franciscus Maassluis

Franciscus Gasthuis & Vlietland, Woningcorporatie Maasdelta Groep en de gemeente Maassluis hebben op 1 juli een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst om de Albeda-locatie aan de Vloot in Maassluis opnieuw te bebouwen. Het pand van het Albeda College is jaren geleden gesloopt.

Franciscus Gasthuis & Vlietland wil op de begane grond van het gebouw de poliklinieklocatie Franciscus Maassluis realiseren. Op deze locatie wordt medische zorg en diagnostiek geboden aan inwoners van Maassluis en omgeving. Franciscus Maassluis is op dit moment nog gevestigd in een ruimte van de Stichting Gezondheidsgebouw Maassluis nabij De Vloot. Door de samenwerkingsovereenkomst tussen Maasdelta, Franciscus Gasthuis & Vlietland en de gemeente komt een nieuwe poliklinieklocatie Franciscus Maassluis een stap dichterbij. Het team van Franciscus Maassluis kijkt daar erg naar uit. Het wordt een moderne polikliniek met meer voorzieningen ten opzichte van het huidige aanbod van Franciscus Maassluis. Zo zal naast laboratoriumdiagnostiek ook röntgenonderzoek mogelijk worden. Het voornemen is ook een huisartsenpraktijk en een apotheek te huisvesten op de nieuwe locatie.

Maasdelta heeft het plan om sociale huurwoningen voor ouderen te realiseren. Op dit moment wordt gewerkt aan een ontwerp voor de woningen en de polikliniek en wordt de financiële haalbaarheid onderzocht.

Het volledige bericht over de plannen leest u op onze algemene website.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid