Doorgaan naar hoofdinhoud

Meekijkconsult in de regio Rotterdam

Afbeelding bij Meekijkconsult in de regio Rotterdam

Franciscus Gasthuis doet mee aan de pilot Meekijkconsult, een initiatief in de regio Rotterdam met als doel huisartsen de mogelijkheid te geven om (medisch) specialistische zorg te consulteren in de huisartsenpraktijk. Het meekijkconsult is een manier om onnodige doorverwijzingen naar de tweede lijn te voorkomen, elkaars wereld te leren kennen en de deskundigheid in de eerste lijn te verhogen. Een meekijkconsult in de regio Rotterdam kan digitaal of fysiek plaatsvinden.

Digitaal meekijkconsult
De digitale meekijkconsulten kunnen worden aangevraagd met het programma VIPLive via de Zorggroep IZER. Dit is een systeem voor de consultatie én de financiële afhandeling. Ook huisartspraktijken die niet bij IZER zijn aangesloten kunnen hier gebruik van maken. Voor meer informatie over VIPLive en aanmelden kunt u contact opnemen met Wilma Stolk via W.Stolk@izer.nl. Inmiddels zijn acht specialismen binnen ons ziekenhuis digitaal te consulteren; het aantal breidt nog uit.

Fysiek meekijkconsult
Het fysieke meekijkconsult vraagt om maatwerkafspraken tussen de huisartsenpraktijk / Hagro en onze medisch specialisten. Indien u hierin interesse heeft kunt u contact opnemen met Lieke Visser, adviseur Transmurale Samenwerking, via transmuraal@franciscus.nl.

Lees verder voor meer informatie en handleidingen.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid