Doorgaan naar hoofdinhoud

Keuzes in verband met capaciteit Urologie

Afbeelding bij Keuzes in verband met capaciteit Urologie

Door een tekort aan urologen en OK capaciteit zijn urologen en management genoodzaakt voor de korte termijn keuzes te maken in urologische patiëntenstromen.
De komende maanden is alleen instroom mogelijk van nieuwe oncologische patiënten, patiënten met acute problematiek, zoals urosepsis en nierstenen, en patiënten dievanwege comorbiditeit bekend zijn in Franciscus Gasthuis & Vlietland. Patiënten met niet acute problemen, bijvoorbeeld aan het scrotum, kunnen tijdelijk niet bij ons gezien worden. Door deze tijdelijke maatregel kan de juiste zorg worden geboden aan patiënten die reeds bij ons onder behandeling zijn, patiënten met comorbiditeit en ook aan patiënten die spoedeisende zorg behoeven. De maatschap Urologie betreurt het dat deze keuzes gemaakt moeten worden en vraagt daarvoor nadrukkelijk uw begrip.

De verkorte toegangstijden (VTT) in ZorgDomein zijn tijdelijk uitgezet voor alle urologische verwijzingen. De dienstdoende uroloog is voor huisartsen rechtstreeks en goed bereikbaar voor overleg en gezamenlijke triage. Dit nummer is opgenomen in de Artsenwijzer onder spoednummers.

De maatschap ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. In oktober 2018 en januari 2019 worden nieuwe collega’s verwelkomd. Wij informeren u zodra de tijdelijke maatregel niet meer nodig is en de verkorte toegangstijden weer actief zijn. Oncologische prostaatoperaties worden vanaf 1 september geleidelijk uitgevoerd in de Anser prostaatoperatiekliniek, welke is gevestigd in het Maasstad Ziekenhuis.

Voor vragen en met opmerkingen naar aanleiding van dit bericht kunt u terecht bij Ronald Nooter, uroloog/medisch manager (r.nooter@franciscus.nl) en Tessa van Maanen, bedrijfskundig manager urologie/chirurgie (t.vanmaanen@franciscus.nl).

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid