Doorgaan naar hoofdinhoud

Huisartsen gevraagd voor participatie in reviewsessies

Afbeelding bij Huisartsen gevraagd voor participatie in reviewsessies

Franciscus Gasthuis & Vlietland werkt met een programmaorganisatie aan de verdeling van klinische zorg over beide ziekenhuislocaties. Daarbinnen starten werkgroepen voor de medisch-inhoudelijke invulling van de zorgindeling. Op dit moment betreft het de onderwerpen borstkankerzorg, bariatrische zorg en KNO. Andere onderwerpen volgen snel. Deze werkgroepen hebben sterke behoefte aan het betrekken van verwijzers bij het uitwerken van de plannen. Om huisartsen niet te overvragen, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte werkmethode, die doelmatig en effectief is. Daarbij zijn we uitgekomen op het organiseren van reviewsessies.

Reviewsessies

Tijdens een reviewsessie heeft de medisch-inhoudelijke werkgroep de gelegenheid om een bepaald idee of concept te toetsen bij verwijzers zoals huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Het is een vrij informele bijeenkomst, met als doel feedback te verzamelen en samenwerking te bevorderen. Het voordeel is dat er in één reviewsessie meerdere onderwerpen uit meerdere werkgroepen getoetst kunnen worden.

Tijdens een reviewsessie geven werkgroepen toelichting op de plannen en beantwoorden zij vragen van het reviewteam. De feedback wordt meegenomen in het uiteindelijke ontwerp. In 2017 worden er 8 reviewsessies ingepland, van ca. 2 uur (aan het einde van de middag/ begin avond). Wij zijn op zoek naar huisartsen die willen deelnemen aan een of meerdere reviewsessies. U kunt zich aanmelden via transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid