Doorgaan naar hoofdinhoud

Havenpolikliniek bestaat 1 jaar

Afbeelding bij Havenpolikliniek bestaat 1 jaar

Een jaar geleden sloeg Franciscus Gasthuis & Vlietland samen met drie andere Rotterdamse ziekenhuizen de handen ineen om de zorg voor de inwoners van Rotterdam centrum vertrouwd en dichtbij te kunnen blijven garanderen. Sindsdien is er veel gebeurd.

Nieuw zorgconcept

Naast de continuering van zorg in de Havenpolikliniek, wordt een nieuw zorgconcept ontwikkeld, dat een vernieuwend integraal aanbod van zorg en welzijn moet gaan bieden specifiek voor oudere inwoners van het centrum van Rotterdam.

Eerstelijnsverblijf bedden per 1 oktober beschikbaar

Naast de huidige poliklinieken start Zorgpension, onderdeel van Fundis, per 1 oktober met 20 eerstelijnsverblijf bedden (ELV) bedden. Zorgpension is voor gasten die recent een operatie hebben ondergaan en/of herstellende zijn van een ziekte. Aan de hand van een herstelprogramma bereiden gasten zich voor op de terugkeer naar huis. Het betreft dus geen klinische bedden waar ziekenhuisopnames plaatsvinden. Het realiseren van ELV-bedden wordt gezien als een eerste stap richting de realisatie van het nieuwe zorgconcept.

Dance for Health in de Havenpolikliniek: danslessen voor ouderen

De Havenpolikliniek en Dance for Health starten een proef met danslessen voor ouderen. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk en vinden plaats op donderdag van 15-16 uur van 4 oktober tot 20 december. Na de proefperiode wordt gekeken of de lessen permanent kunnen worden aangeboden. Via de website www.danceforhealth.nl kan uw patiënt vrijblijvend een gratis proefmaand aanvragen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid