Doorgaan naar hoofdinhoud

Griepepidemie en noodmaatregelen

Afbeelding bij Griepepidemie en noodmaatregelen

Vorige week bent u door ons geïnformeerd over de grote zorgvraag, mede door de aanhoudende griepepidemie. Dit speelt in de hele regio. De klinische afdelingen van onze beide ziekenhuislocaties liggen vol. Er zijn korte en lange termijn (nood)maatregelen in gang gezet om deze situatie het hoofd te bieden.
Inmiddels zijn vele ingrepen van snijdende en beschouwende specialismen verplaatst, waardoor klinische bedden vrijgespeeld zijn. Spoed, semi-spoed en oncologische ingrepen worden niet uitgesteld. Ook zijn er maatwerkoplossingen gevonden voor uitzonderlijke gevallen.

Er is een afspraak gemaakt met zorgverzekeraar DSW, Argos Zorggroep, Frankeland en Zonnehuisgroep Vlaardingen om eind van week 11 een tijdelijke afdeling met twintig bedden in Franciscus Vlietland te openen. De verzorging en verpleging wordt door de drie verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen (VVT) verzorgd. Benodigde voorbereidingen worden getroffen. De bedden zijn bedoeld voor patiënten die wachten op een plek in de VVT.

Wij houden u via updates op de hoogte van de ontwikkelingen en de noodmaatregelen. Indien u suggesties of vragen heeft, kunt u terecht bij Transmurale Samenwerking via 010 - 893 4730 of transmuraal@franciscus.nl. Op onze website www.franciscus.nl/nieuws vindt u actuele informatie over de ontwikkelingen rondom de griepgolf en de genomen maatregelen. Ook staan er veelgestelde vragen en antwoorden voor patiënten.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid