Doorgaan naar hoofdinhoud

Digitaal aanvragen laboratoriumdiagnostiek via ZorgDomein nu mogelijk!

Afbeelding bij Digitaal aanvragen laboratoriumdiagnostiek via ZorgDomein nu mogelijk!

Op verzoek van huisartsen en onze laboratoria is de ‘Ordermodule’ bij ZorgDomein afgenomen. Het is nu mogelijk om digitaal laboratoriumdiagnostiek aan te vragen bij Franciscus Gasthuis & Vlietland. Aanvragers kunnen via ZorgDomein aanvragen doen voor het Klinisch Chemisch laboratorium (inclusief thuisprikken) en de Medische Microbiologie. 

De voordelen van digitaal aanvragen van laboratoriumdiagnostiek:

  • de aanvraag komt direct in het laboratoriumsysteem terecht, zonder risico op handmatige fouten of zelf aankruisen van extra onderzoeken door de patiënt
  • de aanvraag is altijd terug te vinden in het regie-overzicht van ZorgDomein
  • thuisprikken voor de patiënt is eenvoudig op digitale wijze aan te vragen

Let op: het patiëntbericht kan op dit moment alleen worden afgedrukt en nog niet digitaal worden verstuurd aan de patiënt. Het gedrukte patiëntbericht dient de patiënt mee te nemen naar het bloedprikpunt, of dient te worden bijgevoegd bij de afnameproducten voor microbiologisch onderzoek. In een volgende fase wordt dit onderdeel van het aanvraagproces ook gedigitaliseerd.

Klik hier voor een handleiding voor digitaal aanvragen.

Mocht u vragen hebben over het digitaal aanvragen van laboratoriumdiagnostiek of meer informatie hierover willen dan kunt u contact opnemen met Melissa Lockhorst of Lieke Visser-Klein Haar, adviseurs Transmurale Samenwerking, via 010 – 893 47 30 of transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid