Doorgaan naar hoofdinhoud

Concentratie klinische zorg Neurochirurgie, Urologie, Mammachirurgie

Afbeelding bij Concentratie klinische zorg Neurochirurgie, Urologie, Mammachirurgie

Vanaf maandag 23 oktober wordt de klinische zorg van de specialismen Neurochirurgie en Urologie geconcentreerd in Franciscus Gasthuis. Mammachirurgie inclusief bijbehorende plastische chirurgie (directe mammareconstructies) wordt geconcentreerd in Franciscus Vlietland. Klinische zorg wil zeggen: opnames, dagopnames, dagbehandelingen en operaties. De poliklinieken van deze vakken blijven op alle locaties beschikbaar. Voor nacontroles kunnen patiënten gewoon weer dicht bij huis terecht.

In geval van spoed of voor intercollegiaal overleg kunt u voor elk specialisme contact opnemen met de dienstdoende specialist. U hoeft geen rekening te houden met de locatie waar de klinische zorg geconcentreerd is. De dienstdoende specialist die u aan de lijn krijgt overlegt met u welke zorg er op dat moment nodig is en op welke locatie uw patiënt terecht kan. De telefoonnummers van de dienstdoende specialisten vindt u in de Franciscus Artsenwijzer. U kunt de dienstdoende specialist ook via de telefooncentrale bereiken.

Patiënten worden geïnformeerd dat zij bij complicaties binnen 48 uur na ontslag direct contact op kunnen nemen met het ziekenhuis (met de locatie waar de opname heeft plaatsgevonden). De algemene richtlijn blijft dat patiënten bij spoed binnen kantooruren bellen met hun eigen huisarts, buiten kantooruren met de HAP en indien nodig verwijst de huisarts door naar het ziekenhuis.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid