Doorgaan naar hoofdinhoud

Concentratie klinische kindergeneeskunde

Afbeelding bij Concentratie klinische kindergeneeskunde

Franciscus Gasthuis & Vlietland bereidt zich voor op het samenvoegen van de klinische kindergeneeskunde (opname capaciteit) van beide ziekenhuislocaties in Franciscus Gasthuis, dit in verband met een tekort aan kinderverpleegkundigen. Door één klinische kinderafdeling te vormen, wordt de totale opnamecapaciteit voor kinderen in de regio groter, waar grote behoefte aan is.

Donderdag 9 januari jl. is met de leden van de Huisartsenpost Schievliet (nieuwe naam Huisartsenpost NWN) gesproken over de gevolgen voor de spoedzorg aan kinderen en zijn oplossingsrichtingen besproken. Eerder is al in klein comité met huisartsen gesproken. Er is nog geen besluit genomen. Het management en kinderartsen bereiden momenteel de maatregel zorgvuldig voor in overleg met partners (waaronder huisartsen) en intern betrokkenen.

De verandering sluit aan op de landelijke tendens van concentratie om kwaliteit van (spoed)zorg te bevorderen. Het betreft alleen de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Neonatologie, Verloskunde, de Dagbehandeling en de polikliniek blijven beschikbaar in Franciscus Vlietland in Schiedam.

Via onder andere de Nieuwsflits en de website voor verwijzers houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen rondom de klinische kindergeneeskunde. Op dinsdag 14 januari is een artikel geplaatst in het AD, deze is hier te lezen.Bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Transmurale Samenwerking van Franciscus Gasthuis & Vlietland, via e-mail transmuraal@franciscus.nl of telefonisch 010 – 893 4730.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid