Doorgaan naar hoofdinhoud

Bariatrisch chirurgen, kinderartsen en internisten werken samen aan een gezond gewicht

Afbeelding bij Bariatrisch chirurgen, kinderartsen en internisten werken samen aan een gezond gewicht

In het Rotterdamse Centrum Gezond Gewicht werken kinderartsen, internisten en chirurgen uit Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland en Maasstad Ziekenhuis met elkaar samen rondom de zorg voor kinderen en volwassenen met (ernstige) obesitas. Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt een breed aanbod op het gebied van obesitaszorg aan.

Volwassenen met ernstige obesitas kunnen in Franciscus Gasthuis & Vlietland bij het Obesitas Centrum (link) terecht voor een maagverkleining. Het doel hiervan is het verbeteren van de kwaliteit van leven en het verminderen van gezondheidsproblemen.
Kinderen met (ernstige) obesitas kunnen op de polikliniek Kindergeneeskunde terecht voor screening en behandeladvies. Volwassenen met (ernstige) obesitas en gerelateerde ziekten kunnen terecht bij de vakgroep interne geneeskunde voor screening en behandeladvies.

U kunt uw patiënten via ZorgDomein verwijzen naar het betreffende specialisme voor de benodigde obesitaszorg. Binnenkort worden in ZorgDomein specifieke verwijsproducten aangemaakt.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid