Doorgaan naar hoofdinhoud

Aanvragen voor bloedprikken

Afbeelding bij Aanvragen voor bloedprikken

Het aantal digitale laboratorium aanvragen naar Franciscus stijgt hard, we merken dat steeds meer huisartsen de voordelen van digitaal aanvragen zien. Daar zijn wij blij mee, want het verkleint de kans op fouten. Helaas komen niet alle ZorgDomein aanvragen voor bloedprikken goed binnen bij ons laboratorium. Graag uw aandacht voor het volgende:

  • Selecteer het aanvraagformulier van Franciscus Gasthuis & Vlietland (als u bijv. het formulier van de Star gebruikt, ontvangen wij de aanvraag niet).
  • Om vertraging te voorkomen, de aanvraag direct versturen.
  • Controleer of de juiste (praktijk) AGB code in uw ZorgDomein instellingen staat genoteerd.
  • Laat waarnemers en assistenten aanvragen versturen namens de behandelend huisarts. Dit is in te stellen in uw ZorgDomein instellingen.

Bloedprikken is alleen mogelijk op afspraak. In verband met lange telefonische wachtrijen, verzoeken wij patiënten zo veel mogelijk online een afspraak te maken via www.franciscus.nl/bloedprikken. Zo blijft de afsprakenlijn bloedprikken (010 – 893 0009) bereikbaar voor mensen zonder digitale mogelijkheden.

Vriendelijk verzoek uw patiënt hierop te attenderen. Indien een patiënt via ZorgDomein wordt verwezen voor bloedprikken, wordt de patiënt ook via het patiëntbericht geïnformeerd over deze werkwijze.

Vraagt u nog niet digitaal aan en/of heeft u ondersteuning nodig om dit te realiseren? Dan kunt u contact opnemen met Transmurale Samenwerking via transmuraal@franciscus.nl of 010 – 893 4730.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid